Jun 13, 2009

Põleme ja külmetame

Kuigi me oleme Austraalia kõige soojemas piirkonnas, on siin ikkagi külm. Austraalias on talv ning temperatuurid on langenud kõikjal. Hommikul ärgates oli toas temperatuur vaid 16 kraadi, õues 10 kraadi. Päris jahe. Päeval tõuseb temperatuur 25-30 kraadi peale. Asume riigi põhjaosas ning enam soojemat kohta siin ei leia, eks me peame selle jaheda ilma ära kannatama :) Õnneks enamasti on meil mitu kraadi soojem, kui tol reedel oli.
Lõunas on veelgi külmem, seal langeb temperatuur öösiti alla nulli. Päeval on mõnes kohas 10 kraadi kandis. Lõuna poole seega paar kuud reisida ei taha.


Piirkonnas, kus meie oleme, on kuiv ja märg hooaeg. Hetkel on kuiv hooaeg ning metsades on suur tuleoht. Viimane nädal on siin iga päev metsad põlenud. Reedel oli pool taevast tossu täis. Põlengud asuvad meist paari kilomeetri kaugusel. Korraga põlevad väiksed alad väikse leegiga, seega tuli kiiresti ei tundu levivat ning väga ohtlikku midagi ei tundu olevat. Pimedas on tulekolded nagu laternad.
Põlengute juures on hea see, et vähemalt sooja saab :D

Töö
Farmis korjame nädala esimesel poolel tähtvilju. Kui viljad korjatud saavad, siis hakkame mangopuusid kärpima. Umbes 3-4 minutit kulub puu peale, seega võite ise arvutada mitu puud me päevas ära kärbime. Päris mitu. Samas tund aega kulutame päeva jooksul traktoriga põllule sõitmiseks ja tagasitulekuks :) lisaraha :)))

5 comments:

JMC said...

keegi ikka kustutab ka!

JMC said...

Hea Jaani teisele poole :)

JMC said...

olete ikka elus või ära külmunud

Helen said...

paraku elus, aga leviga jamad lood:) suurema osa ajast veedame nüüd eraldatuses- meie ja mangopuud:) Aga ilusat suve algust ja loomulikult ka jaanipäeva teile kõigile kallid sõbrad!

Cribu said...

Head Jaanipäeva teiselepoole maakera :D. Kas jaanituld ka ikka tegite?