Nov 9, 2010

Hooaeg läbi!

Kui alles mõni nädal tagasi algas mangode hooaeg, siis nüüdseks on see juba läbi saanud. Kõik viljad valmisid ühel ajal, seetõttu renditi kõrvalt farmidest korjamismasinaid ja inimesi juurde ning kõik mangod korjati 3,5 nädalaga ära. Eelmine aasta oli hooaeg poole pikem. Töötunde said kõik kõvasti. Korjajad said 35-40 kraadises kuumuses põllu peal mütata 6 päeva nädalas, 9,5-10,5 tundi päevas. Pakkijatel oli vahepeal isegi 13 tunniseid päevi. Rahakotile mõjus see muidugi hästi. Kuid füüsiliselt olid päris kurnavad nädalad.

Praeguseks on pool rahvast farmist lahkunud. Meie uueks tööks saab mangopuude väetamine. Üks sõidab masinaga ringi, teine istub kõrval ning viskab käega väetist. Töö on iseenesest lihtne, kuid farmis on 55 000 puud, mis kõik tahavad kolm korda väetist saada.


Siimu meeskond

Lendav mango

Tööhoos

"Smoko" - hommikune 15 minutiline puhkepaus

Sellised konni oli vahepeal mangopuude otsas näha. Ükskord hüppas see konn norrakale kätte, kui ta mangot haarama hakkas. Ehmatus oli päris suur.
Kord õnnestus ka hiirt näha, kes pages puu otsa. Eriliseks tegi asja see, et tal oli 4-5 poega nibude küljes.

Pakkijate grupipilt

Peale hooaega lõigati kõik puud sellise masinaga neljakandiliseks

Kaks ja pool töönädalat veel ning siis pikk puhkus. Muide Balile ei lähegi me vaid kahekesi. Meiega löövad kampa Urmas ja Katrin, kellega oleme Darwini kandis elades läbi käinud. Balile tulevad nad 9 päevaks ning seejärel seiklevad Austraalias edasi. Nende otsus meiega kaasa tulla sündis nii nagu otsused Austraalias ikka sünnivad. Kuhugi naaberriiki polnud neil mingitki kavatsust minna. Kui üks õhtu sai külla mindud, ostetigi lennupiletid meie pika mangumise peale ära :)


Täna müüsime auto ka maha. Tõmbame vaikselt asju Austraalias kokku.

3 comments:

Caty said...

Põhimõtteliselt on meil nüüd ka tuba vaba kuni 1.detsembrini :)Andke teada, kui tulekul olete!!

Anonymous said...

Niisiis, nädalake veel ja oletegi sealt ära.
Andke siis märku ka endast enne kui Balil olete.
Edasine igasugune informatsioon on alati tere tulnud teie reisimisest edasi.

Silvi

Helge said...

Viimane tööpäev läbi ;)? Nüüd siis lust ja lillepidu? Toredat reisi ja kirjutage ikka ka.