May 25, 2009

Teretulemast Põhja territoorium

Peale kiiret tõdemust, et Kununurras me 2 nädalat tööd oodata ei soovi tekkis kiirelt uus plaan edasi sõita. Sihtpunktiks sai põhjaosariigi pealinn Darwin, mis saanud oma nime kuulsa loodusteadlase Charles Darwini järgi. Aga nüüd alguse juurde..

Enne Kununurrast lahkumist ostsustasime üle vaadata sealse suurima vaatamisväärsuse Ivanhoe crossingu, ehk siis veetammi. See on populaarne koht kalastamiseks. Stina oli hästi ettenägelik ja võttis kaasa saia mis sai kalakestele kaldas sisse söödetud.


Peale Stinaga jälle nägemiseni jätmist võtsime suuna Lake Argyle´i. Suur tehisjärv mida piiravad igast suunast mäed. Vaade järvele oli väga kaunis.


Mõned kilomeetrid sõitu edasi, ning ületasime esimest korda osariigi piiri. Kellaaeg muutus 1,5 h ning ajavahe Eestiga on nüüd 6,5 tundi. Nüüd saame jälle normaalsemal ajal magama minna ja ärgata ka 7-8 ajal. (vahepeal oli meil ärkamisajaks kujunenud juba kell 6 hommik, sest valgeks läks).'

Järgmiseks peatuspaigaks sai Kathrine, Jõudsime sinna suht pimedas, nii et avastamine jääb mingile muule ajale. Varpalt võtsime suuna sealsesse rahvusparki Kathrine gorge´i, kus veetsime öö. Õhtu tegi eriti eriliseks võimalus katsuda eriti julgeid kängurusid. Eks nad ole harjunud telkijatelt süüa saama. Hommikul vaatasime seal gorges ringi. Vaateplatvormile jõudmine oli eriline mäkkuetõus. Loomulikult seekord otsustasime veepudeli ka autosse jätta. Sealses pargisoli välja ehitatud väga korralik turismikeskus, eelnevates kohtades pole midagi sellist näinud.


Järgmine peatuspaik oli Edith Falls´is. Tegemist siis väikse kosekesega mille alla oli võimalik ujuda. Vaprad kaasreisijad tegid selle ära (mina mitte). Kaugus kaldast oli umbes paarsada meetrit. Õhtul jõudsime Darwinisse. Kokku 1040 km Kununurrast Darwinisse.


Darwin

Hetkel ööbime Darwinis ja siinsest elust räägime ehk mõni teine päev. Igatahes on tegemist Eesti mõistes suur linnaga, nagu Tartu umbes. Igatahes meie ettekujutus Darwinit oli veidi teistsugune.

2 comments:

Anonymous said...

Ilus pikk sõit jälle läbitud, seal viimase pildi peal kes iganes suplemas, kas kroku hirmu ei ole siis antud juhul, muidu ütlesid, et kõik austraalia jõed kubisevad nendest.

On siis plaan tööd ka leida Darvinis?

Silvi

Siim said...

krokodille ei pidanud seal päeval olema, sest seal on liiga palju inimesi.
darwinis on veidi rohkem tööd kui mujal. aga vaatame, kas jääme siia või mitte. eelistame veidi linnast välja minna.