Dec 6, 2009

Brisbane ja ümbrus

Nii, vahepeal on nii mõndagi juhtunud. Peale paradiisisaare külastust võtsime suuna osariigi pealinna Brisbane poole. Brisbane on Austraalia suuruselt kolmas linn. Jõudsime linna keskpäeval ning otsustasime lihtsalt karavanpargis puhata peale pikka sõitu. Samas pargis peatusid ka Siim ja Chili, kes peaks linnas nüüd iga hetk tööle saama. Nii, et juttu oli päris pikalt, polnud ju teisi näinud juba pea pool aastat. Viimati siis Kathrine´s. Esimene mulje linnast oli väga positiivne. Ilus ja kiire tempo. Meeletult palju autosid ja teid, ning teed on mitmetasandilised. Tihtipeale on ühte suunda 4-5 rada ja vali siis millist pidi sõitma peab. Hea, et ikka GPS-i ostsime. Meie pisikese kaardi ja minu kaardilugemisoskusega oleksime kindlasti vahepeal ära eksinud :). Esimesel õhtul aga sõidutas Siim (Chili Siim) meid linna. Käisime söömas ning jalutasime niisama kesklinnas. Muideks kannavad kesklinna tänavad kõik kuningate ja kuningannade nimesid, nagu kuninganna osariigile kohane. Hiljem läksime vaaterattaga sõitma. Info järgi oli see üks maailma suurimatest vaateratastest.
Järgmisel päeval otsustasime linnaga veelgi lähemalt tutvust teha. Jalutasime laguuni juurde mis asub linnakeskusest vaid üle jõe. Keset linna pisike killuke randa ehtsa rannaliivaga. Randa me küll pikemaks ei jäänud. Eesmärk oli minna kunstigaleriise. Kunstigalerii, raamatukogu, teater- kõik asuvad ühes kohas kuid erinevates majades. Niisiis jalutasime esimese asjana kunstigaleriise kui tegemist oli hoopis teatrikunsti galeriiga kus olid näituseks välja pandud erinevad vahvad kostüümid. Iseenesest leid oli huvitav. Peale mõningast jalutuskäiku jõudsime ka õigesse galeriise ning peale õiget galeriid veel modernse kunsti galeriise. Mõlemad Siimud olid muidugi sellest retkes omajagu kurnatud. Liigapalju kunsti ühe päeva jooksul:) Mõlemas galeriis oli võmalik ka ise natuke kunsti teha, esimeses saime rämpsust mudel lennukit ehitada ja teises kleepekaid budda kujule kleepida:). Vot selline kogemus.
Peale lõunat võtsime ette aga sõidu Brisbane kõrgemasse tippu Mt Coot-tha. Sealt avanes suurepärane vaade tervele linnale. Otsustasime õhtul tagasi minna ja linna ka tulesäras näha. Ilus oli! Muideks raske uskuda, et keset linna võiks asuda selline kena roheline ja vaikne koht koos rohkete piknikupidamise võimalustega.
Ja planetaariumis käisime ka, mis oli jällegi üks ebatavaline koht külastamiseks. Aga huvitav.


Täna hommikul otsustasime edasi liikuda ning Gold Coasti külastada. Pidime sõitma 80km ning kogu see aeg oli tee 3-5 realine, oli pühapäeva hommiku, kuid siiski kõik sõidurajad olid täis. Gold Coast on üks meeletult suur linn, mille keskuseks on Surfers Paradise. Linna iseloomustab mööda randa kulgevad kõrghooned.Me ei veetnud seal kaua aega. Parkisime küll oma auto, pistsime korra ka varbad vette, kuid see oli ka kõik. No ei olnud sellist tunnet, et tahaks veel ringi vaadata. Nii liikusimegi mööda rannikut edasi kuniks jõudsime Rainbow Bay-sse. Ikka oli tegemist Gold Coastiga, kuid see paik meeldis mõlemale palju rohkem. Jalutasime ringi ning vedelesime rannas mitu head tundi. Siim käis ka ujumas, ning ütles kõige parem ookeanis ujumine seni oldud aja jooksul. Palju randa, palju laineid ning ruumi rannas lebotamiseks.

Tähtis seik
Peale Surfersist lahkumist käisime läbi vene poest kust ostsime mõned kodumaised toidud. Nimelt täna õhtusöögiks oli meil borši supp, must leib ja riia sprotid. Päris hea. Üle kümne kuu juba polnud sellist head paremat saanud. Nt ostsin veel tatart ja kohukesi. Järgmine vene poe külastus peaks aset leidma Sydneys ma loodan. Tahtsin mannat ka osta ja hapukapsast aga Siim arvas, et äkki ei tarbi ära.


Byron Bay
Jõudsime oma teega ka pisikesse hipilinna Bayron Baysse, kus käisime Austraalia mandri kõige idapoolsemas punktis ära. Jällegi ilusad vaated ookenile. Päev oli juba jõudmas õhtusse seega karavanpargi otsin muutus primaarseks teemaks. Valisime välja väikese linna Ballina. Peale paarkilomeetrilist sõitu aga tervitas meid silt `` tere tulemast New South Walesi`` Täieliku üllatusena olime ajas veel tunni võrra edasi liikunud. Nüüd siis ajavahe Eestiga 9 h. Ajavahe tuleneb sellest, et Queensland ei keera kella ja praegune osariik keerab.


Homme alustame juba oma rännakutega siin.

3 comments:

Priit F said...

Tempo nii kõva, et jõuluks tagasi????? :D Andke teada, siis teab kas kuuse alla ka midagi panna

Helge said...

vaatasin kaarti ka, miks te sinna pole teekonda edasi märkinud? Surfama siis ei läinudki või plaanite edaspidi? Igatahes nii palju päikest pole ammu näinud, kui teie piltidel...

Siim said...

Selle aasta jõuludeks enam ei jõua, vaatab äkki järgmine aasta. Kuuse alla võite ikka poetada :P

Teekonna kaarti täiendame lähiajal.
Surfama polnud kohe plaanis minna. Siin on igal pool suured lained ja rannad, seega igal pool saaks siin surfata. Eks teeme selle ka ära millalgi.