Jan 22, 2009

1.P2ev Austraalias

Väike seik veel Singapurist, enne kui asume Austraaliat avastama.
Nimelt viimasel päeval kui käisime Singapuri linnagaleriis, tuli üks Hiina päritolu naine mu juurde, nii umbes aastates 50 ja palus kas ta võiks meiega koos ühispildi teha :) Hea, et meiega loomaaias pilti teha ei tahetud :), olgem ausad, asiaatide ülekaal linnapildis on väga suur. Hetk meenutas kohe nagu seda aega kui eesti inimesed hakkasid rohkem väljaspoole euroopa piire pääsema ning tagasi tulles oli neil raudselt pilt, kus pildile oli mahutatud ka mustanahaline inimene. Aga nüüd taas Perthi juurde...

Esimene päev Austraalia pinnal . Kogu maailm on siin tagurpidi...

Nüüdseks on meiega ühinenud taas Ave ja Andres. Jõudsid kenasti järele. Peatume siin Billabong Resortis 7 ööd, nii, et järgmise neljapäeva hommikul eeldatavasti asume edasi liikuma. Tänane päev kujunes lühikeseks tutvuseks linnaga ja väikeste asjaajamistega sisurohkes päevaks. Nimelt avasime omale pangakonto Austraalia suurimas pangas Commonwealth, ja ostsime telefonile sim-kaardi uue numbriga...Meie austraalia nr on 0408051103, suunakoodi hetkel ei tea..eks ma täpsustan kui selgub kuidas see täpselt on.
Linnas külastasime Swani jõeäärset piirkonda. Jalutasime kesklinnas, käisime poodides.

Homme on plaanis külastada tööbüroosid ja uurida, mis suunda liikuda ning piknik Kings pargis. Muideks kesklinnas toimib ülikaval tasuta bussisõidu süsteem nimega CAT. Kesklinn on ilmselt tänu sellele suht autodevaba. Sama süsteem toimib ka Fremantles mis on siis üks Perthi eeslinnadest (miks ei võiks selline süsteem ka Tallinnas kehtida). Perth ise on väga suur ja siin elab elanikke rohkem kui Eestis kokku :D
Tegime ka esimese külastuse toidupoodi, hinnad ei erine väga palju Eesti hindadest, silma jäi vaid, et piimatooted on kallimad ja osad puuviljad. Eks me jõua veel lähemalt tutvuda. Muide bensiin maksab siin 1,01 dollarit ehk siis umbes 8 EEKi. Ostsime ka elektripistikute jaoks olulise vidina nimega adapter.

Interneti kohta kuuldused on täiesti õiged...lood ei ole nii head kui Eestis, kus tasuta võrgu võid pea igast keskusest leida. Seni oleme kohanud vaid interneti kasutamisvõimalust ja sedagi raha eest (kaasaarvatud meie peatuspaigas, 3 doltsi, pool tundi)
Eelmises postituses sai kirjutatud, et 26 jaanuaril tähistatakse Hiina uue aasta algust, aga tegelikult on Austraalias tegemist hoopis Austraalia päevaga, mis on kohalike jaoks oluline riigi tähtpäev. Siinne kohalik asiaatide kogukond aga kindlasti tähistab uue aasta algust. Meiegi plaanime minna Swani jäe ääres asuvasse Mitchelli parki, kus peaks toimuma Perthi eestlaste kogunemine ning jõe kohal toimub suurejooneline ilutulestik.


Inimestest
Seni kohatud inimesed on olnud väga sõbralikud ja abivalmid. Selle reisi jooksul on päris mitu korda juhtunud, et vaatame kaarti ja uurime kuhu minna ning inimesed tulevad ise ligi küsides kas ma saan aidata. Sellist asja Eestis küll ei kohta.

Muide, ajavahega kohanemisega raskusi ei ole olnud.. ei ole uimasust, väsimust ega muid ebameeldivaid üllatusi (nt kõhulahtisus:)) Singapuris valutas vaid selg natuke, aga ilmselt see oli sellest, et seal oli hoonetes temperatuur umbes 17 kraadi ja väljas poole rohkem, umbes 35. Ju ma sain veidi külma sest mõlemad Siimuga aevastasime aegajalt :).



2 comments:

Cribu said...

Lahe et olete ilusti kohale jõudnud. Palju edu teile.

Anonymous said...

Raamatukogus pidi internet tasuta olema

Helge