Jan 18, 2009

Seiklusi reisi algusest

Alustasime plaanipäraselt oma reisi 17.01 kell 21.00 bussiga Riiga. Tallinna bussijaamas kohtasime oma reisikaaslasi Andrest ja Avet, et koos pikk reis lõbusamalt läbi viia.

Tallinn-Riia
Pikk sõit, aga ikka sai korraks silmadki kinni panna, et eesootavale ootamismaratonile jõudu juurde anda. Kvaliteet-unega just tegemist ei olnud. Esimesi kuumakraade sai tunda juba bussis, kus bussijuht aina temperatuuri kuumemaks küttis.
Riia lennujaamas avastasin, olen oma kõrvarõnga ära kaotanud, naersin veel, Lätile tuleb lõivu maksta...Aga siit alles huvitavad juhtumised algasidki.
Leidsin oma kõrvarõnga WC-st mingi ime läbi. Siimuga läbisime turvakontrolli kenasti, läksime läbi ja jäime Avet ja Andrest ootama. Kuid Avel tekkis viivitus tänu taskunoa käsipagasisse unustamisega. Läti sai siiski oma lõivu.

Riia- Istanbul
Kena sõit, rahulik, vaid 30 inimest pardal (täituvus vaid 30%) ja WC haises istme kõrval, lennu pikkus üle kolme tunni. Kohal. Veidi ootamist, et järgmisele lennule kirja end panna. Takistused tekkisid alles check in-is...Andres hakkas end registreerima ja selgus, Qatar Airways ei väljasta piletid Singapurini kuna neil puudus Singapurist edasilennupilet ja nad saadeti tagasi. Kõik sellepärast, et Singapuris peab peatumiseks viisa olema. Kuni 3 ööd on lubatud edasilennupiletiga riigis viibida. Tegime oma broneeringu ära, ja Ave/Andres hakkasid kähku sebima odavat lendu Singapurist edasi. Nad sõidavad siis Singapurist Kuala Lumpurisse ja sealt edasi Perthi. Meie läpaka aku tühi :)

Istanbul -Doha
Qatar airways täiesti oma viit tärni väärt, puhas lennuk, kenad teenindajad, kõigil ühetevärvi musid peas ja juuksed nii ära kammitud, et ükski karv ei liikund paigast. Pakuti kommi, kõrvaklapid, tasuta süüa ja juua, võta palju jaksad. Tõeliselt hea kogemus.

Tasuta õhtusöök, mida Qatar Airways pakkus, kuna lendude vahe oli liiga suur: friikad, pontsik, limonaad ja õun

Doha...hetkel siis istume neljakesi ja ootame edasilendu Singapuri, 8 tundi oodata. Linna meid ei lastud, Eesti ei kuulu nimelt nende soositud riikide hulka keda linnaloaga premeeritaks. Kõik viisa pärast. Nüüd me siin lennujaamas passime ja ootame oma tasuta õhtusööki. 8-9 tundi lendu Singapurini, kus üritame oma esimese uinaku teha.
Dohas EMT võrk ei tööta :( Nett on ka jube jube aeglane...




2 comments:

Lagle said...

väga huvitav. Esimest korda näen, et Singapuris on viisat vaja. Välisministeeriumi kodukal kirjas, et 30 päeva viisavaba.

Siim said...

singapur tahab n2ha edasis6idu piletit, enne seda sind siia lennata ei lasta, kui sul seda pole. kui edasis6idu pilet olemas,siis pole probleemi sisenemisel. 30p2eva v6ib olla.