Jan 20, 2009

Singapuris

Doha-Singapuri lend oli veel luksuslikum kui eelmine. Sõitsime maailma suuruselt teise lennukiga, rahvast oli väga väga palju. Lennukis anti igale pakike milles olid sokid, hambahari ja pasta, kõrvaklapid ja -tropid.Lisaks tekk ja padi. Lisaks saime kõik oma telekat vaadata, sealt siis mänge mängida või videot vaadata jne. Uni murdis Heleni poole lennu peal maha...

Singapuri öömaja leidsime suht vaevaliselt üles, kuigi tegelikult käisime kogu aeg selle ümber. Öömaja asus nimelt teisel korrusel, kuhu me vaadata ei osanud. Poleks aadressist kuidagi osanud arvata, et 02 võib teine korrus olla. Hostel midagi erilist pole. Meil on tuba kahe uksega ja ühegi aknata :) Dush ja WC on ühiskasutuses. Käib kah koht on. Inimesed on sõbralikud ümber ringi. Asukoht on ka päris hea. Täpselt Hiinalinna südames. Kõrval teater ja turg.

Saabusime Singapuri 3 paiku päeval, edasi otsisime hosteli, sõime ja arutasime mida edasi teha. Saime oma magamata ööd veidi tasa teha. Tuppa kostis linnamüra päris hästi. Helen pidi Qatari poolt kingitud kõrvatropid kasutusse võtma :) Hommikul hakati ka nii kõvasti kolistama, me ei saanud aru ka, kas on öö või juba hommik, kuna meil polnud aknaid.

Täna käsime siis linna peal. Tahtsime külastada maailma suurimat vaateratast, aga seda ei saanudki teha, kuna umbes nädala eest jooksis see kokku ning inimesed jäid sinna lõksu. Vaateratas on 110m kõrgune ning inimesed pidid sealt alla tulema tavalise köiega. Praegu ei tea ikka keegi, milles probleem oli ning seetõttu on vaateratas kinni.

Varsti hakkavad Singapuris Hiina uue aasta pidustused ning terves linnas on seda hõngu tunda.
Singapur ise on hästi puhas, hästi suur, väga palju pilvelõhkujaid, mis kohapeal olles ei tundugi nii suured.

Päeval käisime loomaaias. Kordades parem kui Tallinna loomaaed :D väga palju oli seal igatahes erinevaid ahvilaadseid. Ka ülejäänud loomariik oli esindatud. Kui Tallinnas on kõik 3x8m puurides, siis siin oli igal loomal väga suur ala kus pesitseda. Aedu ka ees väga palju pole, loomadele pääseb peaaegu pai tegema. Nägime ka loomade veeshowd.

Tagasi loomaaiast tulime bussiga, mis sõitis 1h20minutit kesklinna. Loomaaed asus äärelinnas. Bussisõiduga nägime kui suur see linn tegelikult on. Suuri maju oli igal pool.

Tänane menüü
Hommikul sõime hostelis: 2 röstsaia ja tee
Päeval: vesi, vesi ja veelkord vesi. 2 jäätist ka ka :)
Õhtul: sea siseorganite supp koos riisiga. Polnud viga
Siin eriti süüa ei taha, kuna palav on. Tühja kõhtu ei tunne, vaid juua tahaks. Temperatuur on üle 30 kraadi. Pole ime, et kõik inimesed siin nii kõhnad on.

Homme õhtul suundume edasi Perthi, pool päeva on aega ehk käime ka templis hommiku poole ära. Hosteli administraator soovitas, eks näis...

Paneme mõned pildid ka, neid näed siit: http://wrc.planet.ee/reis/singapur/

1 comment:

Priit F said...

Tere reisulõvid! See hosteli aadressi värk meenub nüüd mullegi ühest saatest nimega Amazing Race, see pidi aasiamaades tavapärane olema, et aadressis tähistatakse korruse number ära :-) Priit.