May 17, 2009

Hüvasti Broome

2,5 kuud Broorme's sai nüüdseks läbi. Jäimegi siia suht kauaks toppama. Siin oli päris mugav elada, aga tahaks veidi rohkem ka Austraalias ringi vaadata.
Edasine suund on meil Kununurra, kus loodame veidi farmitööd teha. Sinna plaanime jõuda 2-3 päevaga. Linnake asub Broome'st umbes 1000km kaugusel. Tee peal vaatame nii palju vaatamisväärsusi kui võimalik.
Kui kellelgi võimalik, siis võite endale tõmmata sellise filmi nagu Wolfe Creek. Siis näete, mis võib meie suguste reisijatega tee peal juhtuda :)
Kununurras peaks olema veidi madusid ka. Umbes kuu aega tagasi sai üks eestlane seal salvata, oli 4-5 päeva haiglas. Juhtub.

Uus auto
Eestlased on tundud autopededena. Nüüd ostsis taas üks eestlane uue auto. Marjus sai endale odavalt Land Cruiseri, Eesti rahas umbes 40 tuhande krooniga. Väga hea ost. Sellise autoga näeb Austraalias palju vaatamisväärsusi ära. Parimad vaatamisväärsused ongi seal, kuhu pääseb vaid 4 veolise masinaga. Oma vana auto paneb ta müüki (Toyota Camry).
Viimane päev Broomes mööduski autodega tegeledes. Lõikasin meie autosse uued matid vanast vaibast, lõime auto seest läikima, vahepeal pesin Marjuse autot.
Õhtul läksime randa Marjuse autot testima. Sõitsime mööda ranna äärt liiva peal 100km tunnis. Rand ise on umbes 20km pikk. Lõpus jäime liiva sisse kinni ka, kuid õnnestus siis sealt välja ronida.
Enne testisõitu käisime restoranis söömas. Lubasime omale veidi luksust :)


Eurovisiooni nägime ka poolenisti ära. Austraalias näidati kordusena ära kõik poolfinaalid ja finaal. Kuulsime Eesti loo ka ära. Austraalia uudistes räägiti Eurovisioonist päris palju, nende enda lemmik oli Kreeka, kuna selle riigi laulu sõnade autor oli austraallane.

Üks kurb uudis
Meie seast lahkus üks plätu paar. Nende eluiga oli jaanuarist maini. Neid kanti jalas pea kogu aeg, v.a. farmipäevadel ning üks päev autopesulas (kokku 11 päeva). Nüüdseks asendati nad uute plätudega. Saab näha kui kaua nad vastu peavad.


18ndal mail stardime Kununurra suunas... Loodetavasti jõuame elusalt kohale.

2 comments:

JMC said...

head reisi siis
panin selle Wolfe Creek tirima kui aega leian siis vaatan ka ära
ja lõpuks esimene masin mis on ka kadestamist väärt :)

Helge said...

nüüd siis mõne päeva uudiseid ei kuule? Loodetavasti on kusagil levi ka, nii et saate vahepeal mõne postituse teha. Head reisi siis ja olge tublid, nagu ikka!