Jun 3, 2009

Farmis

Jõudsime ilusti kohale. Farm ei asugi eriti kaugel Darwinist, vaid umbes 60km. Väiksest vahemaast sõltumata, puudub meil kahjuks mobiili- ja internetilevi. Üks hommik tööle jalutades tuli korraks telefoni Vodafone levi, kuid see kadus ka koheselt...

Töötame siis Acacia Hills Farmis, mis tegeleb põhiliselt mangodega. Mangodega me veel tegelenud aga pole. Hetkel korjame hoopis tähtvilju. Tähtviljade puud asuvad võrgu all ning seal me siis oma päevi hetkel veedame. Võrk on pandud lindude eemale hoidmiseks. Töö polegi nii hull, kui algselt siia tulles kartsime. Kui me viimati farmis töötasime, siis oli temperatuur ligi 40kraadi, hetkel on vaid üle 30 kraadi. Selle soojaga kannatab tööd teha palju paremini.
Vilju korjame korvi, mida me kanname süles. Tähtviljad on väga õrnad ning neid tuleb ühe kaupa noppida ning pärast ettevaatlikult ka kasti panna. Poes pidi nende viljade kilohind olema ligi 300 krooni.
Esimesel päeval sain juba 2 erineva aiatraktoriga ka sõita


Võrreldes eelmise farmiga on sel farmil mitmeid eeliseid.
Esiteks on töötajad kõik sõbralikud, ühe töötaja isa pidi olema ka eestlane.
Kui eelmises farmis ei olnud meile töökindaid anda (mulle anti üks katkine kinnas, kuna rohkem polnud), siis selles farmis saab peale igat pausi uued kindad, kuna vanad kindad on mustaks läinud :) Kindaid nii mõttetult me raisanud pole.
Pausid on siin palju paremini jaotatud. Austraalias on kompeks, et hommikul tehakse igal pool üks väike paus, mis läheb tööaja sisse ning siis lõunapaus. Siin läheme me tööle 7.30, esimene pooletunnine paus on kl 10.00, pooletunnine lõunapaus on kl 13.00, tööpäev lõppeb kl 16.00. Kokku 8h tööd. Ehk siis pausid iga 2,5h tagant.
Siin ei ole kärbseid. Eelmises farmis oli neid nii palju, et pidi pähe võrgu tõmbama. Siin on seni kõik OK olnud.
Töötajaid usaldatakse ning meid nt lubati ise kahekesi põllu peale traktoriga. Eelmises farmis kontrollis alati keegi meid.
Kööginurk ning lõunapaus on ka etemad.

Elamine
Meil on nüüd Heleniga oma maja! :)
Hetkel pole mangohooaeg ning seega pole siin palju rändtöölisi. Elame Heleniga kahekesi majas, mis mahutab ligi 80 töötajat. Meil on 10 magamistuba, 2 suurt vannituba, hunnik köögivarustust, raamatud, videod, telekas jne. Tegelikult päris kahekesi me majas ei ela, lisaks meiega on kümneid ja kümneid ämblikke, kes on siia kolinud peale mangohooaja lõppu. Maja ise asub mangopuude vahel, tööle on siit jalutada paar minutit. Esimese õhtu oma elamises pühendasimegi väiksele koristusele.

2 comments:

Helge said...

siis on ju hästi! Aga traktoril oli rool õigel poolel!

Ei tea, kas te veel kunagi 10 magamistoaga maja saate ;)

Anonymous said...

sellist maja tahaks endalegi :P (aga ämblikke - no thanks!) :D

Kristiina