Jun 8, 2009

Väljasõit Litchfield´i rahvusparki

Esimene nädal edukalt tööd tehtud ning otsustasime end premeerida väljasõiduga siin lähedal asuvasse rahvusparki nimega Litchfield:). Ok tegelikul asi päris nii ka ei olnud. Meile ootamatuks üllatuseks selgus, et esmaspäeval tähistatakse siin riigis kuninganna sünnipäeva (mis on riigipüha Austraalias, aga mitte riigipüha Inglismaal) ja selle puhul on meil 3 vaba päeva. Ootamatult oli tekkinud liiga palju vaba aega. Laupäeva veetsime niisama oma suures elamises, pesime pesu (käsitsi, kuna pesumasin ei allunud korraldustele). Kolme vaba päevaga on elamises ilmsiks tulnud päris mitu miinust nagu nt pesumasin ei tööta, kuuma vett kraanist ei tule, telekal kaob hommikul pilt ära ja tuleb tagasi alles õhtuks ning videomakk otsustas meile ainult heli lasta. Oleme siis suured Monopoly fännid ja keerutame täringuid nüüd. Seis on 4-2 Siimu kasuks :) Oskaks kasvõi kitarri mängida võiks ise mussi teha, siin vedeleb 2 täiesti korralikku kitarri. Ja veel seda, et me ei elagi kahekesi vaid rõõmsalt koos ühe toreda Quolli perekonnaga. Eesti keelset nime ei tea aga tegmist on kasside perekonda kuuluva liigiga ning nad pidid paremad jahimehed olema kui kassid. Elavad meie maja katusel ja puuotsas. Iga õhtu näeme kuidas ema poega turjal tassides puu peal ülesse ja alla ronib.

Pühapäeva otsustasime jällegi tsivilisatsiooni rüppe naasta ja läksime külla lähedal asuvasse rahvusparki. Litchfieldi rahvuspargi peamisteks vaatamisväärsusteks on neli koske, mis voolavad aastaringselt. Park on populaarne koht päevaseks väljasõiduks kuna annab võimaluse ujumiseks koskede juures ja pikniku pidamiseks. Rahvast oli tõesti palju.

Esimene peatuspaik oli meil aga Majestetic Moundsi juures, ehk siis suured hiiglaslikud termiitide pesad. Termiitide pesi oleme näinud küll igas mõõdus, vormis, kujus, suuruses kuid siinsed olid kindlasti suurimad ja osad nägid välja nagu hauaplaadid. Ikka veel paneb imestama kuidas erinevates kohtades võivad pesad nii erinevad välja näha.


Järgmisena võtsime suuna Florence Fallsi peale. Külastasime aga poolteist km enne Buley Rockhole. See oli selline vahva naturaalne spaa:) Väikesed kärestikud, sügavad augud ja oi oi kui palju inimesi lesimas ja mõnulemas. Kuna alustasime oma uudistamist hommikul siis otsustasime mitte pikemat peatust teha ja vaadata ka teised kosed enne ujuma minekut üle (tagasi pidime nagunii samat teed pidi tulema. Florence fallsi nägemiseks tuli suur jalutuskäik treppidest alla teha ja muidugi ka hiljem ülesse:) ujumiseks oleks see koht kõige parem olnud. Aga kuna ujumisriideid polnud seljas siis teistkorda järjest 140 astet alla minna ja pärast üles tundus natuke palju:). Võtsime suuna edasi kuulsaima kose juurde Wangi Fallsi juurde kus tegime ka oma esimese supluse ning lõunapausi. Tagasi tulles käisime veel läbi ka Tolmer Fallsist. Sealt avanes tõsiselt ilus vaatepilt langevale veele. Kosed olid nähtud ning tagasitulles otsustasime siiski veelkord külastada seda esmalt nähtud spaad ning veidi ise mõnuleda. :)
Vot selline tore päev oli.

Blogi käime me uuendamas poeskäigu päevadel. Kaubanduskeskus asub farmist 35km kagusel ning seal on olemas netilevi.

5 comments:

JMC said...

päris äge ujumis koht sinna jää või nädalateks kui õlu otsa ei saa :)
olen eestis ka juba ujumas käinud
aga peale seda läks ilm jälle käest ära.

Anonymous said...

Supper! Meelelahutust kui palju, saaks oma silmaga ka näha sellist vaatamisväärsust, igatahes vägev.

Silvi

JMC said...

Soovitan vaadata ka filmi Austraalia
Teise maailmasõja eelõhtul rändab Briti aristokraat, leedi Sarah Ashley (Nicole Kidman) kaugele võõrale kontinendile. Seal tutvub ihuüksi talle tundmatu kultuuri keskele sattunud naine rohmaka kohalikuga (Hugh Jackman) ning ühendab vastumeelselt sellega jõud, et päästa tohutu maatükk, mis talle pärandati. Üheskoos asuvad nad sadade miilide pikkusele teekonnale läbi kauni, ent armutu maastiku, mis viib nad välja Darwinisse just siis, kui seda pommitavad Pearl Harborit rünnanud Jaapani sõjajõud.

Helen said...

Plaan on seda filmi mingi aeg vaadata küll, siin on see hitt!:D

Signe said...

Aga meie oleme näinud :P