Jul 20, 2009

Õllepurgi regatt

Käisime nädalavahetusel Darwinis, kus toimus õllepurkidest ehitatud paatide regatt. Kuskil 10 võistkonda oli - parved, paadid, katamaraan jne. Rohkem midagi kirjutada ei oska, paneme mõned pildid :) Soe oli ka.


Neljakesi
Meie juurde tuli taas üks uus töötaja. Margret on 49 aastane backpacker, kes sündis Sveitsis, 70ndatel läks Kanadasse elama. 2002. aastast saati on ta Austraalias. Omamoodi inimene on. Ökosõber. Auto sõidab mingil biokütusel. Ise sööb ka ainult veidraid asju, pähklid, oad, läätsed, juustusai. Rohkem me polegi teda söömas näinud. Jalad on tal karvased, rääkimata kaenlaalustest :) Higipulka ta ei tunne. Helenil oli lõbus temaga üks päev koos töötada. Ventilaator keerutas mõnusalt aroome laiali.
Margret on juba 3 päeva tähtvilju pakkinud. Tema kolmanda päeva tippsaavutus oli 6 kasti tunnis. Helen on kokkuvõttes pakkimisega tegelenud sama kaua kui tema, kuid Helen pakib ligi 2 korda kiiremini, ehk siis 10-12 kasti tunnis. Siim on pakkimisega tegelenud vaid 6-7h, pakkimiskiiruseks umbes 9-10 kasti tunnis. Margret palgati siia ainult pakkimisega tegelema. Meie tegeleme enamasti korjamisega ning vahel kui hädasti vaja, siis aitame pakkida. Huvitav, kaua teda siin farmis sedasi tööl hoitakse? Farmi töödejuhataja ütles, et alla 5 kasti tunnis ei tasu farmile ära. Heaks tulemuseks loetakse 10 kasti tunnis.
Meie teine kaaslane siin on Dean, kes on 31 aastane inglane. Korralik inimene. Ise eeldasin inglastest midagi muud.

Farmis oleme olnud juba poolteist kuud. Oleme jälginud siin oma tulusid ja kulusid. Tänu tasuta majutusele õnnestub 75-80% palgast kõrvale panna edaspidise reisi tarbeks. Siia plaanime jääda septembri keskpaigani. Oktoobrist algab siin mangohooaeg. Meie maja täitub siis ligi 60ne inimesega. Ilm läheb ka palju kuumemaks ja niiskemaks. Hetkel ei usu, et me sellel ajal enam siin oleme. Ei tundu eriti ahvatlev. Ilmselt on elamine ka sel ajal tasuline.

Farmi omanik ajab endiselt nime Siim sassi. Vahepeal ütleb ta seda õigesti, kuid vahepeal muutun ma Siäniks. Isegi ühe koosoleku paberi peale kirjutas Sian.

6 kuud
22. juulist oleme Austraalias olnud juba pool aastat. Umbes aasta on meil veel ees. Esialgsete plaanide järgi. Oleme püüdnud blogi järjepidevalt täiendada ning lootnud, et kommentaaride kaudu saame ka infot Eestis toimuva kohta. See pole aga nii hästi välja tulnud. Edaspidi loodaks näha ka teie tegemistest mingeid kommentaare. Küsida võite kõike, sest kõike me ei oska kirja panna. Poole aastaga on mõned asjad muutunud meie jaoks elementaarseks. Nagu et vesi keerleb WC potis teistpidi; temperatuur alla 30ne pole enam soe; telefonilevi on vaid linnades ning internetti pole mõtet kommenteeridagi.

Reedel on siin osariigis vaba päev. Seetõttu otsustasime pikal nädalavahetusel ette võtta Kakadu rahvuspargi, mis on üks Austraalia tähtsamaid vaatamisväärsusi. Iseasi, kui palju me oma 2WD masinaga näeme ning ilmselt on märjal hooajal tunduvalt huvitavam. Võibolla võtame ka paadituuri jõe peal, kus näeb hüppavaid krokodille. Aga võibolla lükkub see 1 nädalavahetus edasi.

3 comments:

Anonymous said...

tere ristiema!
Kui palju seal sooja kah on 30-40 ringis või.
Ma ise olen endale töökoha kindlustanud silvi juures.
Kas sa praegu puhkad või oled tööl ka seal?
Ma tahtsin küsida kui see õllepurgi regatt oli kas siis inimese raskusega purgid katki ei läinud?
Ja kas te ka sõita ka saite?
Kas farmis mõni inimene kes austraalias kohalik on on ka teie kõrvalt natuke eesti keelt õppind ja räägivad natuke?
Head reisi!

Anonymous said...

tere Helen!
kui palju on seal autosid, mina lähen kooli sellel sügisel, ksa koalasid oled juba näinud.
paul

Helen said...

Tere, Tere
Meil sooja keskmiselt 32 kraadi päeval ja läheb palavamaks veelgi. Praegu töötame ikka.
Õllepurgiregattil olid purgid kõik täis lastud makrofleksi. Ise ei sõitnud. Keegi ei räägi eesti keelt peale meie:)
Autosid on siin palju, aga koaalasid veel ei ole näinud:)