Sep 6, 2009

2 nädalat veel...

ja siis hakkab siin farmis mangohooaeg pihta. Esimene korjamispäev on 21.september ning viimane 27. november. Kõik see aeg peaks meil farmitöödega kiire-kiire olema - 6 päevased töönädalad, 10-11 tunnised päevad.

Hetkel aga tegeleme endiselt tähtviljade korjamisega. See nädal oli viimane suure saagiga nädal, järgmisest nädalast hakkame viljadega järjest vähem tegelema, kuna nende hooaeg hakkab läbi saama. Tavaliselt annavad puud kõva saaki 8 nädalat, see aasta on puud üle kolme kuu saaki andnud.

Vahepeal oleme Heleniga mangopuid väetanud. Üks sõidab väikse traktoriga ning teine kõrval viskab puude alla väetist. Farmis on 20 000 puud, mis tuli kõik ära väetada.

Farmi omanikud ostsid uue maatüki, kuhu peaks tulema uus mangopõld. Uue põlluga tuli mul ka uusi tööülesandeid. Tee ehitamiseks pidin mitu päeva järjest vaid autoga sõitma. Pidin teeehitajaid veega varustama.
Traktori varustamine veega. Traktor oli liiga aeglane, et edasi-tagasi vett toomas käia. Seega pidin Land Cruiseriga ringi tiirutama.

Vee peale võtmine

Samal ajal pidi Helen võrgus tähtvilju korjama. Ilmad olid tol päeval eriti kuumad ka.

Kui tee valmis sai, siis saadeti meid Deaniga ühte teise farmi, kust pidime 5500 istikut võtma. Istikud pidime panema nendesse sinistesse kastidesse, mis selle auto peal. Selle autoga pidin üle 30 km sõitma, kaasaarvatud siinsel põhimaantel, kus kiiruspiirang 130kmh. Päris kõrge koorem oli.


selline on hetkel põld, kuhu peaks tulema need uued puud.

Istanduses kõik töötajad hoiatasid, et me näeme seal väga palju madusid. Kui kohalikud ütlevad juba, et on palju madusid, siis meile tähendab see, et peaks olema väga väga palju madusid. Õnneks ühtegi madu me ei näinud, kuigi tingimused olid madudele ideaalsed. Ju siis tegime me istikuid valides piisavalt müra ning peletasime kõik maod eemale.

Maod
Madudest rääkides, siis üleeile pidi üks meie töökaaslane oma pojaga öösel kell kolm haiglasse sõitma. Nimelt oli poja voodisse agressiivne madu roomanud ning poega salvanud. Õnneks polnud madu mürgine ning tüüp pidi vaid 24h haiglas olema.

Sama töökaaslane teadis rääkida, et paar aastat tagasi oli tema sõbral lemmikloomaks hiir, keda ta armastas kogu aeg kaasas tassida. Ükskord kämpima minnes jäi ta magama nii, et pani hiire rinnataskusse ning käe jättis rinnale. Hommikul ärgates ei tundnud mees enam oma kätt. Nimelt oli madu hiire ja käe alla kugistanud.
Nädal tagasi sai keegi siin kandis 4 päeva jooksul kaks korda ninasse salvata. Ei tea kuidas see võimalik on.
Selle nädala lehe esiuudis on selline, et keegi leidis oma WC potist 3,5m mao :)




7 comments:

Anonymous said...

Otsustasite ikka jääda veel 3. kuuks sinna farmi, aga ettevaatust teilegi, maod ohtlikud.

Helen said...

täna nägime puu otsas püütonit, ütlesin Siimule, ,et ta äkki ulataks mulle ühe kõrgemal asuva tähtvilja ja Siim sirutas käe välja ning seal ta oligi:D poole meetri pikkune poiss... oleme üle kolme kuu seal võrgus töötanud ja see oli esimene kord kui sõbrakest kohtasime....võrgust kus me korjame maod välja ei saa, seal pidi mitu tükki neid olema. Meil on pakkimis kuuris suur madude tabel koos piltidega, pildi järgi oli tegemist ohutu liigiga. Aga rõvedad ikkagi...

JMC said...

oo jee oleks mina seal olnud siis ma räägiks seda juttu juba eestis :D

Helge said...

madude värk tundub ikka üsna jube. Hoidke siis silmad lahti.

Siim on siis varsti kutseline autojuht ;)

Helge said...

vaatasin just oma piltide kausta. Olin sinna tõmmanud ka teie teekonna-kaardi. Seda võiks pikendada ja uuesti üles panna.

Siim said...

kõige uuem kaart on siin blogis olemas ka kuskil.

Siim said...

siin:
http://1.bp.blogspot.com/_cIjnGPigtmk/SjNd9uZ1HDI/AAAAAAAAAZM/yECaAILuGZk/s1600-h/australia-map2.jpg