Sep 13, 2009

Meie töönädal

Esmaspäeval korjasime tähtvilju. Nägime võrgus esimest korda 3,5 kuu jooksul madu. Helen tahtis, et ma ulataksin talle kõrgemal kasvavad tähtviljad. Hakkasin kätt üles tõstma, kui märkasin, et sama oksa peal on poole meetrine madu. Rohkem ma Helenit enam ei aita.

Teisipäeval korjasime tähtvilju. Helen hakkas suurt tähtvilja noppima, kui märkas selle vilja taga magavat nahkhiirt. Kunagi varem pole me võrgus nahkhiiri näinud.

Kolmapäeval tegelesime tähtviljapuude okste kärpimisega. Hakkasin ühel puul tüve peal olevaid oksi lõikama ja ronisin selleks puu alla. Lükkasin oksad ja seal ta oligi. Juba teine madu sel nädalal.

Neljapäeval tegelisime ikka okste kärpimisega. Seekord õnnestus näha kahte nahkhiirt. Üks neist lendas puu pügamise ajal minema, teine jäi sinna edasi magama. Pilt õnnestus ka teha.
Hiljem samal päeval kontrollisime ühel mangopõllul, kas vihmutid töötavad. Kolm kuud tagasi veetsime pikki päevi seal põllul. Tookord me ei näinud peale känguru kedagi. Seekord õnnestus meil näha madu, pooleteise meetri pikkune. Madu ehmatas, kui me temast mööda sõitsime ja tõstis enda pool keha üles ja ronis puu otsa.

Reedel tegelesime ikka okste kärpimisega. Seekord me kedagi võrgus ei näinud. Küll aga nägime oksi ära viies kuivanud madu.


Rahvas peaks meie farmi tulema 18ndal septembril. Oodata on ka juurde ühte eestlast. Täna saime teada oma kindlad tööülesanded mango hooajal. Helen hakkab pakkima kuuris ja mina olen mangokorjamismasinajuht.

Väike nahkhiir

Okste kärpimine suruõhukääridega. Oranz kast on Helenile jalgade pikenduseks :)

Meie kompressori mudel, kui "kedagi" peaks huvitama

Olen nüüd traktorist. Kokku olen siin farmis juba 9 erinevat masinat juhtinud.

Ja kõvasti juurde ka võtnud :)

Helen istus koorma otsas ja aina pildistas

Suur uudis
Meie kõige suurem uudis on aga see, et meil sadas vihma. Ja veel mitu korda. Me pole vihma viis kuud näinud. Viimati nägime vihma Broome's märtsi lõpus. Vihmasadu, mis meid külastas oli päris korralik. Tunni ajaga sadas 40mm vihma.
Siin hakkab vaikselt märg hooaeg pihta. Hetke hooaega nimetatakse build up seasoniks, ehk siis ülemineku hooajaks. Tööd on viimastel päevadel väga hea olnud teha. Ilm enamasti nüüd pilves olnud, kerge tuul ning pole üldse palav. Kuigi temperatuur on jätkuvalt 33 kraadi kandis.

Juba järgmisel päeval hakkas muru igal pool tärkama. Varsti peaks siin kandis päris roheliseks minema.

9 comments:

Signe said...

Mina oleks küll sealt jalga lasknud juba :D Peale sellist maduderohket nädalat...

Anonymous said...

oi jeerum, teie teete tööd - kõik puhtalt endale´, ei mingeid kulutusi.

oleks see meil ka nii, isu on ammugi otsas selle kartuli ja kõige muuga, orjame ainult väetise ja mürgi firmale, ega nemad oma hindu alla lase.

kui saaks, siis lendaks ka õkva sinna, kus elu elamis väärt.

tervitusi teile.

Helge said...

muru on samasugune, nagu Brasiilias, lehed lähevad ühest punktist laiali

Lembit said...

Sellele kompressorile võite meilt varuosi ja hooldust saada. Kas saadan mehe välja? :)
"Üks huvitatu"

Siim said...

Saatke Priit siis, midagi lekib jah. Arvan, et ta oleks huvitatud pikast komandeeringust...

Priit F said...

olen kuni 25.09 hõivatud kuid pärast seda võin tulla, kuna olen hoolduse peal toores, siis võtan kellegi hooldusmehe ka kaasa. Ettemaksu arve tuleb postiga, Siim ehk annab selle üle, et kui makstud siis ostame piletid ära ning anname teada saabumis aja. Orienteeruv summa koos hooldega kokku 50 000-55 000.- eek-i, hoole sellest ~1500.- eek. Sobib?

Priit F said...

PS. Lembitu ja Allaniga peab rääkima, et kuna on uus klient siis äkki viisakuse tõttu transpordi ja ööbimise raha ei küsi...

Lembit said...

Suur tänu õnnitluste ja kingi eest.

JMC said...

teie kandis pole liivatorme