Sep 27, 2009

It´s Mango time!

Vahepeal on muutunud niipalju, et elame terve hulga uute inimestega koos oma majakeses. Seltskond on päris kirju, aga tasavägine:) 5 eestlast, 5 uus-meremaalast, 1 prantslane, 1 austraalane, 1 kanadalanna ja 6 sakslast. Seltskond on päris tore ja üleüldiselt on meie õhtud ja nädalavahetused palju mitmekesisemad olnud. Esimesel nädalavahetusel tegime juba pisikese reisi ujumiskohta Berry Springsi ja nüüd sel nädalavahetusel ilmselt kordame seda.

Töö juures on muutunud niipalju, et bye bye carambolad ja welcome mangoes. Ühesõnaga põhirõhk on mangodel. Esmaspäev ja teisipäev möödusid koolitusega. Terve päev õpetati kuidas mangosid korjata. Iseenesest midagi rasket ei ole, ainult palav. Ja ettevaatlik tuleb olla mango mahlaga mis on happeline ning võib põhjustada alergia. Minu päevad mööduvad pakkimiskuuris. Hetkel veel väga kiire ei ole, oleme alustanud peale lõunat. Aga see tähendab ka, et meil vähem töötunde. Järgmise nädalaga peaks asi paika loksuma ja hommikuti peaks olema puude istutamine uuele põllule, nii et jälle peaks olema normaalses koguses töötunde.

Toredaid ja vähem toredaid juhtumisi eelmisel nädalal:
Nimelt meie farmi manager Martina sai hooaja kolmandal päeval ussi käest salvata ja veetis terve esimese aktiivse mangokorjamise päeva haiglas. Kõikidel oli hommikul ohhetus ja ahhetus huutel, et ei ole võimalik. Kogu vastutus jäi Franki õlgadele kes vaatab mangokorjamismasinate järgi põllu peal. Üks meeskond kuhu kuulub 2 eestlast Helerin ja Tarvo, prantslane Anthony ning sakslane Alex suutsid oma mangomasinga puu otsa sõita. Masinaga midagi ei juhtunud aga puu sai viga. Nimelt ei ole mangomasinal pidureid ning nad sõitsid mäest alla. Ja piduriks oli valida kas veetorud või puu ning otsus oli puu. Õige otsus, veetoru parandamine oleks palju aega võtnud, aga 20000 puu hulgast üks puu kaotada on odavam.Maha sõidetud puu

Siim sai aga endale uue uhke ameti nimega mangomachine supervisor. Siim on boss meil nüüd, tema ülesanne on juhtida mangomasina meeskonda ja masinat nimega Big Bird. Kokku saab olema 6 supervisorit kuuel masinal. Kõikide masinate maksimaalne kiirus on 4-5 kmh.
Siimu uus tööriist Big Bird

Eelmisel nädalavahetuel käisime linnas ja saime kokku vana tuttava reisiseltskonna Ave, Siimu ja Stinaga. Nad on teel Queenslandi idakaldal ja Darwin oli selline pisike vahepeatus. Muljetasime ja jutustasime vahepeal toimunust Darwini sadama vabaõhu "restoranis". Ikka neli kuud juba meil möödas Broomest lahkumisest. Teised läksid hiljem peole aga me Siimuga tagasi koju, plätadega poleks meid nagunii klubisse lastud.

8 comments:

Anonymous said...

Tere!
Te olete seal superstaarid, ikkagi 4 kuud juba oldud ühel kohal.
Jõudu siis Siimule masina peal kärutamisel ja Helenile pakkimisruumis!

Silvi

Anonymous said...

lihtsalt huvitab, kui mitmel ha-l on 200000 mangopuud kasvamas, see on ikka üüratu pind vist.
Silvi

JMC said...

mis mõttes pole pidureid aga samas kui puid ikka jagub siis pole vist vaja ka :)vähemalt üks puu vähem korjata

Helge said...

kas bossil siis palk ka suurem? See on muidugi tore, et seltskonda ja vaheldust rohkem. Mangosid ise sööte ka?

Signe said...

Ma sõin Mallorcal Mangot ja peaks ütlema, et täitsa hea oli. Olen siin ka söönud aga siin pole pooltki sellise maitsega...

Helen said...

ee, 20000 puud on, ma ei tea palju siin ha on kahjuks.

Mangomasina max kiirus on nii väike, vabakäigul jääb kohe seisma.

Palk peaks jah veidi suurem Siimul olema, ikkagi vastutust ju rohkem;)

Mangosid eriti ei söö, Siimule väga ei maitse, aga minumeelest oli küll hea kui proovisime. Mango peab olema pehme, kollane ja ümar siis ta on küps ja maitsev.

Priit F said...

:D eestis müüdavad mangod on punased, või rohelised ning seest ülipehmed ning maitselt mingi lääge plöga

Helen said...

Ok, kui mango on päikest saanud siis võib punane olla küll, aga teine külg peaks ikka kollane olema:)

emale, farmil on kuskil 120 ha puude all.