Nov 8, 2009

Epideemia

Uudistest nii palju, et lõpuks jõudis farmi ka mango lööve epideemia. Enne mangohooaja algust hirmutati, et väga paljudel inimestel tekib mangodest lööve, kuid kuu aja jooksul lõi lööve välja vaid paaril inimesel. Viimase pooleteise nädala jooksul tekkis väga paljude inimeste nahale punased sügelevad laigud, sh. ka minule (Siim). Kõik pidid arsti juures käima ja hakkasid tablette võtma. Minul kadus lööve paari päevaga ära. Arstil käik kestis pea 2 minutit, maksis ligi 70dollarit + rohud. Siin piirkonnas on palju mangofarme, seega arstid teenivad sel aastaajal päris hästi.

Kõikidel lööbega inimestel aga nii hästi ei läinud. Üks eestlane ja üks rootslanna pidid farmist lahkuma, kuna neil oli pool keha punaseid sügelevaid laike täis. Praeguseks on nad farmist pea nädal eemal olnud ning lööve on läinud hullemaks. Arstid ütlesid tüdrukule, et äärmisel juhul võib ta ka koomasse langeda...

Reisima!

See neljapäev on ilmselt meie viimane tööpäev. Siis saavad mangod korjatud ning Acacia Hills Farmi kauemaks me jääda ei plaani. Oleme Austraalias olnud 9,5 kuud ning sellest pea 5,5 kuud oleme farmis tööl käinud.


Aitab tööl käimisest, hakkame reisima! Et te parema ülevaate saaksite, siis lisasime kaks kaarti.

Esialgne plaan on meil külastada Austraalia südames kivi nimega Uluru. Ja siis edasi Queenslandi. Ühe kivi pärast saame me 900km lisakilomeetrit sõita, sest muud moodi Queenslandi ei saa ning meil ei jää muud üle kui edasi ja tagasi sõita. Edasi-tagasi sõitu saaks vältida kui me tahaks 750km mööda kruusateed sõita... Ei tundu just eriti ahvatlev. Queenslandis on esialgseks sihiks Cairns. Kogu teekond sinna on 4600km, kuid ilmselt kulub rohkem kilomeetreid. Päris palju autosõitu...


Siit kaardilt on näha Austraalia maanteed. Nagu näha, siis teid on suht vähe ning meil väga variante pole, millist teed mööda sõita. Kruusateid me väldime, sest siin on need sadu kilomeetreid pikad :)


...ja siis mingi variant on aastavahetuseks minna Sydneysse, kuid veel ei tea kui kindel see plaan on. Seal pidi maailma üks võimsamaid ilutulestikke tulema. Kogu idaranniku plaanime 1-1,5 kuuga ära käia. Kui just kuhugi hea töö otsa vms ei satu. Austraalias olles oleme aru saanud, et väga ei paku pikalt plaane ette ära teha, seega eks näis mis saab.

Osad asjad, mida me eesoleva reisimisega teha tahame on: kaamlitega kõrbes sõita; aborigeeni kunstiringis maalida; Suurele Korallrahule sukelduma/snorgeldama; idarannikul surfama minna; haidega ujuma minna; äkki ka langevarjuga hüppama; väikseid valge liivaga palmisaari külastada ja seal vedeleda (samal ajal kui Eestis on ligane ja kole talveilm :) ).


Timmo ja Ave
Nemad on kaks inimest, kellega me Austraalias alguses reisisime. Avega startisime Tallinnast, Timmo korjasime üles Perthist. Laupäevast neid enam Austraalias ei ole. Nad sõidavad Darwinist Vietnamisse kuuks ajaks ja siis koju ära. Meie kolmas reisikaaslane Andres lahkub Jaanuaris. Siis saab tal viisa läbi. Plaan on tal aastaks veel tagasi tulla. Meie jääme siis esialgsest seltskonnast Austraaliasse kõige kauemaks.

9 comments:

Signe said...

Sinna palmisaarele tuleks ise ka.. Edasi liigute siis kahekesi või tuleb punti keegi uus eestlastest? Või mõni muu rahvuse esindaja?

Helge said...

nii ilusad plaanid siis. Ja tundub uskumatuna - ka reaalsed!

Anonymous said...

äsja ilmunud raamatust nägin ma selle ära, kivi Uluru on ikka mõõtmetes küll kuskil üle 300 m kõrge.

vai siis reisima.
Silvi

Unknown said...

see uluru on austraalia kuulsamaid vaatamisväärsusi vist? Sydney oopera maja kaasaarvatud.

Unknown said...

Aga mis on Austraalia pealinn?

Siim said...

mai tea... wellington?

JMC said...

1911. aastal asustati Austraaliasse Canberra, mis on tänapäevani Austraalia pealinn.

Siim said...

Signele vastuseks. Reisime kahekesi. Alice Springis peaks muidu muud farmirahvast ka minema. Äkki seal kohtame kedagi...

Anonymous said...

Pealinna kohta küsimus seepärast, et valdav osa oleks kohe sydney pakkunud. :)