Dec 10, 2009

South West Rocks

Peale veidi vihmasevõitu õhtut ja ööd võtsime ette väikses avastusretke. Ning koht pakkus meile rohkem kui me esialgu arvanud olime. Peale oma luksusliku elamisega hüvastijätmist olime veel kahevahel, kas minna pargitöötaja antud kaardi järgi (millel vaid kaks teed, üks poolsaare ühte ja teine teise tippu) või minna tuldud teed tagasi. Otsustasime, et 3 km ühte suunda ja 7 km teie suunda pole siin mandril mingi vahemaa ja pigem ikka käime ära. Pean ikka ütlema, rannad on siin rannikul ikka tõeliselt ilusad. Aga suure üllatuse pakkus hoopis Trial Bay Gaol, mis viis meid lähemale Austraalia tegelikule ajaloole. Vangla, kus meie jalutasime ja muuseum andis päris põhjaliku ülevaate. Vangla on ehitatud täpselt poolsaare tippu nagu kindlus. Vangla ehitust alustati 1877 ja esimene vang kolis sisse 1897a. kuid mingil põhjusel 1903 otsustati vangla sulgeda. Peale esimese maailasõja algust pandi aga vangla jällegi tööle kuna kuhugi oli ju vaja paigutada vaenlaste liitlased. Ajavahemikul 1914-1920 toimetati Austraaliasse 6100 vangi. Trial Bay vangla suleti 1918 aastal. Väga huvitav oli terves selles vangla kompleksis ringi jalutada ja mõna kongi sisse astuda, näha kui palju tegelikult ruumi on ühes kongis. Seda mida nägime on raske kohe kirjeldada. Kahju ainult, et inimesed (turistid) on palju ära rikkunud kritseldades kongi seintele kuupäevi ja nimesid. See tõttu oli raske vahet teha mis on ehtsa vangi jälg seinal ja mis mitte.

Otsime koaalat

Coffs Harborisse jõudes otsustasime käia koaala haiglas, kuhu toimetatakse erinevate vigastustega koaalad. Nägime vaid paari koaalat, kes magasid ja head pilti ei saanud. Kuna isu oli ikka nii suur, et üks tõeline koaala ära näha otsustasime sõita linna nimega Hawk Nest, kus asub austraalia kõige suurem linnakoaalade koloonia. Ja ka meie nägime oma esimese elussuuruses ja ärkvel koaalapoisi ära. Mis oligi eesmärgiks:)


Jõudsime Sydneysse

Esimese asjana otsustasime ära käia kuulsa seriaali ´Kodus ja võõrsil´ võttepaigas Palm peachil kus filmitakse suurem osa ranna ja välitegevusest. Muideks ei ole olemas linna Summer Bay vaid on Palm Peach, kuid rannaklubi silt on siiski olemas ja Alfi nimigi :) Ruumisisesed võtted aga tehakse suures stuudios. Kahjuks võttegruppi me täna ei kohanud.
Rohkem muljeid Sydneyst varsti.

5 comments:

Anonymous said...

kas sa nokkloomi oled näind helen
PAUL KRISTJAN

Siim said...

veel mitte, aga äkki varsti näeme:)

JMC said...

just tahtsin küsida kas lähete ka kodus ja võõrsil võteplatsi ka kaema aga jäin hiljaks.
kui filmimine oleks olnud kas siis oleks saanud ka kuskil eemal taustale jääda või siis on kinnine territoorium.

Anonymous said...

kui kaugel juba olete
kas keskosast natuke
kaugemal

PAUL KRISTJAN

Anonymous said...

häid jõule PAUL KRISTJAN