Dec 11, 2009

Sydney

Sydney on Austraalia suurim linn, kus elab 4,3 miljonit inimest. Linn on umbes neljandiku Eesti suurune. Paljude meelest on see ka Austraalia pealinn. Aga me kõik teame, et tegelikult on see Melbourne :P
Me olime siin kaks päeva nagu alguses juba plaanis olime. Kohale jõudes panime oma telgi püsti surnuaia kõrval asuvasse karavanparki, mis asus kesklinnast 10km kaugusel. Kui midagi peaks juhtuma, siis pole vaja meid kaugele vähemalt transportida. Linna läksime sealt metrooga. Autoga pole mõtet linna minnagi, kuna seal pole esiteks parkimiskohtigi ning teiseks kui sa endale parkimiskoha leiad, siis saad kõvasti maksta.
Esimesel päeval jalutasime niisama ringi - vaatasime üle ooperimaja ja maailma kõige kõrgema terassilla Harbour Bridge. Jalutasime ringi sadamapiirkonnas ja vaatasime tänavaartiste. Kesklinn oli suuri maju täis. Väga palju oli kontoriinimesi ning asiaate.

Ooperimaja ja kuulus sild

Teise päeva hommikul läksime Sydney akvaariumisse, kus me tahtsime kindlalt ära käia. Keskus oli küll väiksem, kui me arvasime, kuid kalu ja muid mereelukaid oli seal päris palju. Nägime ära igast imelikke kalu. Kõige huvitavamad olid akvaariumid, mille all sa käia said. Ühes suures akvaariumis elasid vist merilõvid. Teises haid, raid, kilpkonn ja väiksed õhtusöögi kalad. Nägime kuidas haid väikseid kalu taga ajasid ning ära sõid. Sydney akvaariumis asus ka maailmasuurim korallrahu akvaarium.

Üks kümnetest haidest

Vähemalt 2 meetrise läbimõõduga rai. Suurimad kasvavad kuni 4,5 meetristeks. Austraalia üks ikoone krokodillikütt Steve Irwin sai nende läbi surma.

Suur kilpkonn

Selliseid veidraid kalu oli seal omajagu

Pärast akvaariumit käisime taas linnapeal. Võtsime pooleteise tunnise paadikruusi ja nägime veidi ümbruskonda. Seejärel läksime hiinalinna. Toit oli seal päris odav. Õhtul pandi keset tänavat püsti turg, kus müüdi igast träni. Ega rohkem midagi kirjutada pole. Sydney on hästi lahmakas linn, kus lühikese ajaga kõike näha ei jõua...

7 comments:

Anonymous said...

minu teada on pealinnaks Cannberra või on siis ümber muudetud?

Kuhu siis edasi plaanite?
Silvi

Anonymous said...

melbourne pole kunagi pealinn olnud ja ei saa ka :)

Aigne said...

Usun, et see Melbourne oligi meelega pandud Siimu&Heleni poolt :)

Muideks viimases Estravellerist kirjutas Sydneyst, just nimelt aastavahetusest seal ja see pidi olema üsna suur elamus...Nii, et kas ikka liigute edasi, vaevalt, et sinna veel satute ;)

Signe said...

Signe oli viimane kommenteerija siiski..

Siim said...

Sydneysse tagasi ilmselt ei lähe. Seal pidi toimuma maailma üks suurimaid ilutulestikke. Kõik rahvas liigub selleks ajaks Sydneysse. Linn saab suht täis olema... Majutus suht kallis. Me ise veel ei tea kuhu me läheme.
Suure ilutulestiku nägime Austraalia Päeval ära Perthis.

Hetkel asume Canberrast u 100km kaugusel.

Priit F said...

Tere! Kui teil Austraaliast saab villand siis... no lugege seda, infoks. http://www.epl.ee/artikkel/484808

Helen said...

Tegelikult oleme selle teemaga täiesti kursis, et Eestil läbirääkimised käivad, kuid hea teada et nüüdsest ka täiesti reaalselt asi toimib, sest kes teab...äkki tõesti:)