Feb 13, 2010

Tegemised

Meie rõõmuks kolis majakaaslane eelmisel nädalavahetusel oma toast välja, kuna ta sai kuskil omale tasuta elamise. See 50 aastane teedeehitaja hakkas üha rohkem meile pinda käima. Tüüp käis iga päev tööl. Kell 4 öösel lahkus majast ning õhtul 5-6 paiku oli tagasi. Nädalavahetusel käis ta kuskil värvimas. Alati kui ta töölt tagasi tuli, oli ta hästi väsinud. Süüa ta teha ei osanud ning ei viitsinud. Et tühjast kõhust lahti saada, jõi ta iga päev koju tulles ära 6-paki. Väsinud olek ja tühi kõht teeb inimese kiiresti purju. Viimastel päevadel hakkas ta meie õhtusööki nillima. Kui toidu ahjust välja võtsime, siis hakkas ta lõhnu kiitma. Helen halastas talle ning pakkus mehele ka veidi süüa. Peale õhtusööki andis ta meile oma sügavkülmikust liha, et seda saab nt homme teha. Liha oli 2 kuud vana ning sügavkülm polnud piisavalt külm ning seega liha oli ka veidi pehme. Pole ime, et tal külmkapp haises. Peale seda kui Helen järgmine päev talle lihast rääkis, viis ta selle koertele ning andis meile uue liha. See oli sama moodi 2 kuud vana. Seekord aga täiesti külmunud. Aga õnneks mees kolis järgmine päev välja ning ei pidanud mingit söögiteemat temaga enam ajama. Liha viskasime ära. Mehel endal oli hästi suur Austraalia aksent, vahepeal ei saanud tema jutust mitte midagi aru, eriti veel siis kui ta täis oli. Vahepeal ütles midagi ning seejärel passis lihtsalt minut aega järjest otsa... Kõige enam häiris mehe puhul see, et ta ei pesnud oma nõusid. Kahel korral tegi ta omale konservidest süüa selle aja jooksul kui me koos elasime, ning need nõud jäidki kraanikaussi. Lisaks hunnik kohvitasse. Lahkudes pesi ta kõik need ära.
Muide siin riigis reisides oleme tähele pannud kui veidralt osad inimesed nõusid pesevad. Loputavad suure sita maha, nühivad nõud nõudepesuvahendiga üle, et kõik on vahuga koos ning siis kuivatavad selle vahu käterätikuga ära. Ei mingit nõude loputamist. Sedasi ei pese vaid austraalased, vaid ka osad sakslased.

Nüüdseks on meil uued majakaaslased. Austraalia paarike Shane ja Rachel, kes on umbes kolmekümnendates. Meest polegi eriti näinud, sest ta on nädala sees kuskil tööl ning siia tuleb vaid nädalavahetuseks. Tüdruk ka hetkel tööl ei käi ning tundub, et tööd ta väga ei otsi ka. Uus paarike on küll etem kui vana majakaaslane, kuid ikkagi mõned asjad häirivad ka juba nende puhul. Tunduvad suht lihtsa ja labase käitumisega inimesed olevat. Helenit häirib kõige rohkem tüdruku rögastamine, mida kuuleme kenast oma tuppa. Siimu häirib tema telekavaatamise komme, kus ta omaette kõvasti kommenteerib ning üle maja naerab.

Töö
Helenil pole endiselt korralikku tööd. Paar nädalat tagasi sai ta ühe köögiabilise koha. Käis 4 päeva tööl ja siis öeldi, et järgmised 2 nädalat tulevad päris vaiksed ning Helenit pole vaja sel perioodil. Kusjuures firma ise otsis endale töötajaid lehe kaudu. Mis mõttega nad kedagi üldse palkasid...
Eile käis restoranis proovipäeval ettekandjana. Tegemist India restoraniga. Täna läheb uuesti, eks siis näha ole, kui palju seal tunde saama hakkab. Aga arvata on, et vaid õhtune töö ja ilmselt vaid nädalavahetustel. Igatahes tegemist oli väga stiilse kohaga, mitte tavalise pubiga.
Täna käis ta kiirtoidu kohvikus proovimas. Seal talle üldse ei meeldinud. Töö oli organiseerimata, kõik tegid kõike - küpsetavad, koristavad, kassa.

Siim käib endiselt arhitektuuribüroos tööl. Midagi pole muutunud. Programm ikka ei meeldi. Üks inimene kasutab seal ArchiCADi, mille litsentsi on ta ise endale ostnud. Küsisin, et miks sa AutoCADi ei kasuta nagu kõik ülejäänud siin büroos. Vastas selle peale sedasi, et see on sama hea kui autoroolist tagasi hobuse selga minna :)
Büroo ise on OK. Iga reede saab tööpäev veidi varem läbi, kuna siis hakkab iga nädalane istumine koos suupistete ja jookidega.

4 comments:

Anonymous said...

Teil siis toakaaslastega "vedanud". Loodame, et ikka normaalse töö leiad.

Silvi

JMC said...

Head Vastlapäeva kuis teil seal selle liu laskmisega ka on :)

Signe said...

Toakaaslased pole kusagil teie ootustele vastanud mulle tundub :D Olete liiga nõudlikud ;)? Kuigi ok selle kirjelduse järgi pole just ideaalsed olnud need jah.

Vastlapäeva ka tähistate? Tulge meile, tegin hernesuppi ja kukleid. Ahjusooja leiba saab ka :)

Siim said...

Vastlap2ev ei t2hista. Kuskilt n2gin netist n2gime mingit vastlap2eva teksti ning alles siis 6htul saime teada, et Eestis oli vastlap2ev.
Aga vabariigi aastap2eval hakkab Helen igatahes p2ikset6usu ajal 6ues k6vasti hymni laulma. Ise ta seda veel ei tea :)

Majanaabrid on nagu on... Tydruk on t66tu ning ega ta t66d ei otsi ka v2ga. P2evad l2bi passib telekat. Erinevalt eelmisest majanaabrist, uued v2hemalt koristavad enda j2relt veidi. T6si, vannitoas on paksult vaiku t2is vatitikk juba n2dala seisnud kapi peal.. Suht r6ve :D