Feb 18, 2010

Soolaleiva pidu Austraalia moodi

Laupäeva õhtuks oli meil au külastada siinset soola-leiva pidu, ehk siis inglise keeles house warming party. Siimu töökaaslane ostis mõni aeg tagasi maja ja nüüd siis kutsuti töökaaslased ja tuttavad külla.
Kutse peal oli kirjas BBQ pidu ehk siis grill-pidu. Kaasa võtta vaid joogid. Kuna me kumbki alkoholi ei tarbi siis ostsime jäätee ja suure maasika tordi. Kutse peal oli kirjas kell 2, kuid me läksime veidi enne nelja kuna kontoris anti märku, et normaalne oleks umbes selleks ajaks kohale ilmuda. See siis tähendab kellaaegadest siin riigis midagi ei teata. Kui me enne nelja kohale jõudsime oli enne meid tulnud vaid paar teist töökaaslast. Suurem osa rahvast vajus kohale veel peale meid.
Maja tutvustust, meile ei tehtud, aga eks me nägime piisavalt kui läksime ülemisele korrusele torti külmkappi viima. Suur maja, kahekordne, eluruumid ülemisel korrusel, parkla ja pesuruumid alumisel korrusel.
Üllatavaks oli see, et kõik tõid mingisugust toidukraami kaasa ja kõik rändas külmkappi. Midagi ei pakutud külalistele. Saabudes olid lauapeal vaid pakk küpsised ja juustutükikesed, ja see oli kõik. Rahvast oli üle 20 inimese kindlasti. Tundus, et kutse peal olev märge grill-pidu, tähendas ka seda, et võta ise oma liha kaasa ja küpseta kui tahad. Üks külalistest võttis kapist ise oma snäkid välja ja hakkas pakkuma, ju siis tema kõht oli ka tühi. Olime seal paar tundi ja lahkusime, lahkudes pakuti meile veel võtta kaasa ka meie endi poolik jäätee pudel. Selle jätsime muidugi sinna. Imelik ju. Kõhud olid igatahes väga tühjad kui tagasi jõudsime, tegime paar kiiret võileiba ja Helen pidi restiorani tööle minema.

Esmaspäeva hommikul toodi Siimule tööjuurde siis toodud tortidest pool ja kiideti, et ei jaksatud ära süüa. Elavad seal majas kolmekesi. Lisaks imestati, et huvitav, kas eurooplastel ongi komme torte kinkida, sest teine toodud tort oli portugallase käest.
Loodetavasti õnnestub Siimul uurida kellegi käest töö juures kas nii siis ongi traditsiooniline pidu Austraalia moodi, et pere poolt vaid koht ja ülejäänud võta ise kaasa.

India restorani töö kohta nii palju, et see on esialgu vaid nädalavahetustel ja õhtuti, ja eks ma teen seda kuni midagi paremat leian. Iseenesest koht on stiilne ja meeldib.

12 comments:

Anonymous said...

karsklasteks hakkasite?

Anonymous said...

kes kysib?

Cribu said...

mis mõttes ei tarbi alkot? väike õlu või vein now and then ikka???

Cribu said...

PS ei olnud esimese posti kirjutaja ;)

Helen said...

ok, vb väljendasime end valesti. Lihtsalt tol õhtul ei võtnud midagi kaasa (mina pidin õhtul tööle minema, siim sõitis autoga).
Eks me vahel ikka seltskonna mõttes midagi tarbime. :)

Helge said...

Helen - kas sul sari ka restoranis seljas?

Maalehes tuli väga tuttav ette katke ühest Austraalia - blogist. Tundus, et jutt käis teie esimesest autoostust ;)

Siim said...

Helenil ainult p6ll ees. Tavalised pyksid ja s2rk.

Maalehe blogi teksti kuskilt n2ha ka oleks? Kui netis pole, siis sk2nnige sisse.

Helen said...

see kusjuures võib olla küll meie eesimest autoostust, sest andrese-ja marta blogist midagi olevat ilmunud maalehes....ma küll ei mäleta kas andres sellest midagi kirjutas, aga huvitav oleks näha küll seda artiklit..

JMC said...

nüüd ma siis tean kuis soolaleiva pidu teha :D

JMC said...

http://www.maaleht.ee/news/tarbija/turism/tagurpidimaa-austraalia.d?id=29220815

Siim said...

tegemist marta ja andrese blogiga. Andres liikus alguses meiega.

Anonymous said...

oli küll Marta ja Andrese blogi, leiate kuupäeva järgi selle kirjutise ise ka üles? Esimesest autoostust jah