Feb 8, 2009

Albany

Manjijumpist võtsime suuna kagu suunas. Kaardi pealt vaatasime, et tee peale peaks jääma päris suur järv. Kohale jõudes tuli välja, et kogu järv oli ära kuivanud (vt panoraami).
Tee ääres nägime ka silti "Tallinna", mis oli vanale käsisaele kirjutatud. Keerasime sellele teele ka, et äkki leiab mõne eestlase sealt metsast. Veidi aega sõitsime metsa vahel, kuid tee läks lõpuks nii auklikuks ning otsustasime tagasi tulla. Sellest piirkonnast polnud meil täpset kaarti ka.

Õhtuks jõudsime lõuna rannikule, Albanysse. Linn ise on väga rahulik. Kõikide meelest on see seni nähtud linnadest kõige normaalsem. Kesklinn asub kahe suure mäe vahel. Ühtegi foori linnas pole ning kõik parkimine on tasuta. Kesklinn on umbes Viljandi suurune, kuid koos äärelinnaga ilmselt tunduvalt suurem kui Tartu.
Kella kaheksa paiku hakkasime ka öömaja otsima. Üks odavam motell oli juba täis, ühes telkimisplatsis taheti saada 40 dollarit telgi eest.... lõpuks maandusime kuhugi kõrvalteele ning panime telgid ülesse ühele väiksele platsile. Kõige nõmedam telkimiskoht üldse minu meelest - kõrval oli suur maantee; öösel hakkas vihma sadama; süüa teha ei saanud korralikult, kuna piirkonnas on tuletegemise keeld; ning telkimisplats oli tegelikult tavaline kruusatee... mõnus. Hommikul ärgates hakkasime kohe normaalsemalt öömaja otsima. Võtsime viie peale ühe apartemendi - panime kinni kolm ööd kahe öö hinnaga. Väga normaalne ja mugav koht. Apartementide suur pluss on see, et ise saab korralikult süüa teha. Autoga reisides ei saa kuskil tuld teha ning enamasti tuleb saia või konserve süüa. Hostelis elades pakutakse alati hommikuti saia moosiga süüa ("hommikusöök" on hinna sees). Kuna me oleme hostelites päris palju olnud, siis saiast on suht kopp ees juba. Mõnes pargis on ka tasuta grillimiskohad, kuid sageli sealsed grillid ei tööta ning seega pole meil õnnestunud üheski sellises kohas süüa veel teha.

Kuna praegu on nädalavahetus ning igast tööbürood kinni, siis 2 päeva mängime turiste ning vaatame kohalikke vaatamisväärsusi. Täna käisime linnas ringi ning sõitsime kahe suure mäe otsa, kust avanes päris hea vaade. Homme peaks minema naaberlinna Denmarki.

Ilm
Ilm on nüüd siin päris külm :) Temperatuur on päeval veidi üle kahekümne kraadi. Nagu Eesti suvi. Varem oli Perthis liiga palav, üle 35. Alati igal pool vale temperatuur :D

Autosõit
Olen siis ka (Siim) nüüdseks valel pool roolis istnud. Sõita midagi hullu pole. Vahepeal kipub ära ununema, et suunatulekang on ka teisel pool.

Hunnik pilte ka: http://wrc.planet.ee/AUS1
(ei saanud FTP serverisse sisse, et galeriina üles laadida)

1 comment:

timbel1 said...

jõudu noored,ärge ainult tööbüroole lootke astuge läbi kirikutest kohalik papp teab kindlasti nõu anda ja koristus firmadest küsige,koristada hoopis mugavam kui kuuma päikese käes ubinaid korjata,ja reeglina see öö töö nii et päeval saate ringi vaadata.