Feb 8, 2009

Pühapäev
























Küll see Austraalia on ikka imelik maa:) Poed pannakse kinni kell 5 enamasti...eesti inimese jaoks ikka täitsa harjumatu teema...aga see selleks...

Täna magasime kaunist pühapäeva und ikka kella 11ni välja. Hommikusöögiks tegi Ave pannkooke. Taigna tegime pudeli sisse, nimel selline spets teema...Pudeli sees on pannkoogi jahu, lisad sinna 300 ml vett, raputad ja ongi taigen valmis.. Kalla otse pannile.

Väljasõit Denmarki (Taani :) )

Pühapäev oli juba ammu ette planeeritud, et sõidame Denmarki kanti ning külastame mõnda ümbuskonna atraktsiooni. Esimene peatus oli Denmarki turistiinfo. Turismipunktide heaks pooleks seni on olnud, et kaasa saad hunniku kaarte, parimad kohad mida külastada, majutusinfo jne lisaks on päris mitmes kohas olnud tasuta muuseum. Nii ka seekord.

Kompressorikeskuse inimestele

Denmarki infopunkti muuseumi teemaks olid baromeetrid (ehk siis neile kes ei tea, baromeeter mõõdab rõhku). Nimelt seal asus maailma kõige suurem baromeeter. Mõned pildid on ka üleval. Baromeeter oli püsti pandud läbi nelja korruse. Päris vahva.








Gigantide org

Infopunktist edasi võtsime suuna Gigant Valley´sse, kus asuvad hiiglaslikud puud millel vanust üle 400 aasta. Ja terve org on neid täis. Seal on turistide jaoks spetsiaalselt välja ehitatud, rajakesed ja tee mis viib su otse hiiglaslike puude latvadesse umbes 40 m kõrgusele. Vaatepilt on võimas ise kohal olles ja jalutades selles tuules kõikuval sildkonstruktsioonil. Puud ise on väga suured, enamasti seest tühjad, putukate ja tule poolt kahjustatud kuid siiski elavad. Seal oli üks vahva puu mille sisse mahutus auto parkima, kuid kahjuks see puu oma vanuse tõttu 90ndate alguses hukkus. Aga katsetasime pilte rõõmsalt selle puu imitatsiooniga.

Enne kojusõitu käisime jälle ühes maalilises rannas kust iga pilt mille tegid nägi välja kui postkaart.

Muide auto roolis oli seekord vapper Helen isiklikult.. Raskusi valmistab ainult suunatuli, muidu sõit tavaline:)

NB! Signe, Priit ja Rene Palju palju õnne pisitütrekese saamise puhul, muidugi õnnitlused ka vanavanematele!




1 comment:

Riin said...

Väga huvitav on lugeda teie seiklusi :),peaksite Eestisse naastes raamatu kirjutama.Loodan, et töö saamisega läheb ka teil hästi.Ok olge, siis tublid ja kirjutage ikka:)