Mar 14, 2009

10 päeva Broomes

Oleme nüüdseks olnud umbes 10 päeva Broomes. Helen käib tööl ja teenib raha, mina istun basseini ääres ning ootan, millal Helenil palgapäev tuleb :) Võibolla õnnestub mul saada kohalikku arhitektuuribüroosse tööle. Varsti tuleb sinna paar uut arhitekti tööle ning nad pidid vaatama, kas mulle oleks joonestamistööd pakkuda või mitte. Tööd pidi seal muidu olema küll.

Staircase to the moon
Broome on üks vähestest kohtadest maailmas, kus võib näha optilist illusiooni nimega kuutrepp. Märtsist oktoobrini näeb täiskuu ajal, looduslikku nähtust, mille tekitavad täiskuu ja peegeldavad mudalamendikud. Seda võib näha eriti madalate mõõnade ajal. Võrrelge kahte Town Beachi pilti, mõlemad enam vähem samas kohas tehtud. Mõõna ajal oli sadu meetreid mudavälju.

Kino
Käisime maailma vanimas toimivas vabaõhukinos lühifilmide festivalil. Tegemist on kinoga, kus ekraan on vabas õhus, pooled istmed asuvad varjualuse all ning ülejäänud lageda taeva all. Kinos käigu tegi eriliseks see, et kunagi pole vaadanud filmi sedasi, et ekraani peal pesitsevad sisalikud (umbes 6-7tk (sisalikke on siin hästi palju ning pimedas ronivad nad mööda majaseinu valguse poole)); kunagi pole kinoskäigu ajal lennuk hästi madalalt üle lennanud (kohe ligidal asub lennujaam); ning kunagi pole kino tähtede all vaadanud. Kino piletihinna sees oli ka kohalik jääkülm õlu.

Valge
Inimesed eeldavad, et kuna Austraalias paistab pidevalt päike ning on hästi soe, siis on ka kohalikud inimesed hästi pruunid. Tegelikult see nii ei ole, enamik inimesi on siin suht heledad. Kui päikese kätte minnakse, siis pannakse 30+ päikseblokk peale. Kuid enamasti päikest välditakse. Carnarvonis tööl olles näitas kohalik vanamees, mida päike temaga teinud oli - väikesed nahakasvajad käte peal, ninast tükike väljas, peas oli suur lohk... Kuna ilm on nii soe ja pilvitu, siis ega ise ei taha ka väga päikese kätte minna. Käid korra ujumas ära ning lähed siis varju, kus on veidi jahedam. Alla 25 kraadist temperatuuri pole õues ammu kogenud. Toas oli eile öösel meil 28 kraadi sooja ja Helen hädaldas, et tal oli külm :).

No comments: