Mar 25, 2009

3 nädalat Broomes vist

Oleme Broome eluga tundub, et päris hästi kohanenud. Väike linn, kus kiiret pole kuhugi. Päevad mööduvad hetkel väikest viisi tööl käies ning seejärel basseini ääres passides, ujudes ja niisma suheldes. Basseini ääres on päris mõnus, palmid ja väike koseke jookseb ka basseini. Päevitusega ei ole mina küll vaeva näinud aga selle eest Siim üritab ikka kõhtu pruuniks saada. Tundub, et õnnestub, nahatoon on ikka muutunud :)

Hooajast niipalju, et hetkel ei ole see veel ikka pihta hakanud. Räägitakse möllust, mis saab alguse aprilli alguses koos lihavõtetega. Linna rahvaarv peaks kahe-kolmekordistuma ning juurde peaks tekkima kuskil 800 töökohta. Ootame siin veel natuke.

Üks vanem pilt neljast Siimust

Meie Austraalia seltskonnas on jällegi väiksed muudatused toimunud. Nimelt neljane seltskond, kes meiega samas hostelis peatus on nüüdseks lagunenud. Ju neil tekkisid mingid omavahelised konfliktid ning otsustati eraldi jätkata.
Nad olid ka alles Austraaliasse tulnud, ostsid Perthist auto ning sõitsid siia. Mihkel, Tarmo, Tanel ja Siim nr 4.
Autoga said nad minumeelest tünga. Mingi venelane müüs neile 83. aasta Toyota kaubiku, ütles ka et mootor on 1,6 aga tegelikult tuli välja, et mootor oli 1,3. Lisaks tulid muud hädad ka tee peal veel esile. Umbes 300 km sõitsid nad sedasi, et max kiirus oli 50 kmh. Siis nad parandasid midagi ning said max kiiruseks 80 kmh. Sedasi tulid nad ka Broomeni välja. Umbes 2000 km. 4 suurt meest autos, mootor nii väike :) Auto hind oli 2000 dollarit, tegelik väärtus oleks max 500 dollarit.

Laupäevast veidi

Nimelt taheti osa eestlasid hostelist välja visata :) Ok, aga kõigepealt teema algusesse. Nimelt oli Siim nr 2 ja Taneli sünnipäeva tähistamine. Grillisime ja niisama ajasime juttu. Alkoholi ei tarbinud, kuna siia sisse tuua ei tohi midagi ja kohapealt ostes on väike pudel 5 dollarit tükk (umbes 40 eeki). Mõtlesime, et sööme ära ja seejärel läheme kuhugi parki istuma. Enne aga jõudsid mingid Siim nr 2 sõbrad ennast kohale vedada, ise jumala segi. Tulid õlledega sisse. Hosteli perenaine jooksis kohale ja käratas kõik pakkige oma asjad. Külm jutt käis läbi, kas tõesti??? Seejärel ta veidi rahunes ja saatis välja kõik kellel alkohol näpus oli. Nii, et seekord pääsesime. Aga terve ülejäänud õhtu saadeti pika pilguga kõiki eestlasi. Aga võibolla mulle vaid tundus nii.... Siimule ei tundunud.
Karjäär housekeepirina:)

Olen olnud poolteist nädalat Roebuck hotelli teenistuses. Koristan ja pesen pesu:) Unistuste töö, katus peakohal ja konditsioneer tubades sees alati. Täna siis sain endale uue väikse kohustuse, nimelt pean välja õpetama teisi housekeepereid. Väga tore, praktiseerin täiega inglisekeelset koristus ja puhastusalast sõnavara. Tüdrukud olid ka toredad Londoni neiud.

Muidu aga elu nagu lill... :)

5 comments:

Anonymous said...

Rõõm kuulda, et tööga ja eluga muidu rahul. Jätkake aga siis vanas vaimus, aprillikuu pole ka enam kaugel, läheb veel paremaks, loodan et ka ingliskeelele põhja ikka alla saad.

Kõike kaunist teile sinna.

Silvi

Anonymous said...

Ma arvan et see rahulolu on üsna sarkasmi täis väljend seal. Ja Silvi Silvi Helen oskas juba ennegi inglise keelt niiet põhja allasaamisest ma usun ei tohiks juttu ollagi. Krt ma sain põhja Mustvees Randoja käe all ning ise väga rahul. Enam ei mäletagi kas helenil oli sama õps.

Anonymous said...

Larile: jah põhja saab koolis kuidagi moodi alla, aga ingliskeelses keskkonnas loodan, et saab lae ka peale, mida alati kool ei võimalda st.tuleb kasuks suhtlemine ingliskeeles, vat nii.

lagle said...

loodan mais, juunis olla piirkonnas darwin-broome, et äkki trehvab :D

Helen said...

hetkel plaanime küll siin pikemalt peatuda..., emale- inglise keelega pole probleeme :)