Nov 20, 2009

Alice Springs


Alice Springs on kindlasti kõige populaarsem nn tagamaa, mida Austraalias on võimalik külastada. Asub ta kesest suurt mandrit, ümbritsetuna kõrbest ja Macdonnelli mäeahelikust. Meie esimene mulje linnast oli igati positiivne. Kujutasime ette lihtsalt, et Alice on tavaline ja tüüpiline sisemaa linnake. Aga tegelikult on Alice päris omapärane. Esimese jalutuskäigu linnas tegime teisipäeva hommikul, enne teekonda Uluru suunas. Külastasiem peatänavat Todd Mall´i kus esimese asjana tervitas meid üks aborigeen oma lauluga Alice Springsist ning laulis kui tore koht see on.
Neljapäeva pärastlõunal saabusime tagasi Alice Springsi ning otsustasime suurema avastamistuuri jätta reedese päeva peale.
Alice avastamine algas meil Anzac´i mäe otsast, kus on võimalus näha tervet linna panoraamina. Ning tõesti koht on väike. Peale seda otsustasime käia linnast väljas olevas Macdonnelli rahvuspargis ja uurida milline on Simpson Cap. Oleme vist neid mäekesi ja kaljulõhesid juba vist liiga palju näinud, nii et kahjuks erilist muljet kohast ei jäänud. Samas kujutan ette, et varahommikusel ajal või õhtusel ajal oleks olnud kuulda rohkem linnulaulu ja elu ümberringi. Koht oli aga väga vaikne.

Tagasi linna jõudes lappasime veelkord oma Alice infolehekesed läbi ja otsustasime end seekord rohkem kultuurilise poole pealt harida. Jalutasime taas kord peatänavale ning külastasime päris mitut aborigeeni kunstigaleriid. Vaatasime hindu ka kuna ammune plaan oli soetada midagi päris kohalikku. Meie maali ost aga lõppes huvitavalt, ostsime maali hoopis tänava pealt ühelt aborigeenimehekeselt kolm korda odavamalt kui galeriist oleks sama suurusega maali saanud. Vana tahtis vaid 50 dollarit. Ning tänu punktimaali kursusele teame ka mida ta maalil olevad sümbolid tähendavad. Nimelt on pildil tema ja ta pere.

Edasine teekond viis meid didgeridoo maailma. Võtsime osa tasuta didgeridoo mängimise õpitoast/töötoast, kus õpetati meid pillile häält sisse saama. Päris huvitav kogemus. Ja uskuge või mitte, ei ole see mitte nii lihtne. Kes sattumas Alice´sse ja tahab ka õpitoast osa saada siis see toimub esmaspäevast reedeni ja alati kell 2.30. Peale kiirkursust oli ikka kange kiusatus endale ka see pill ära osta. Leidsime isegi päris aktsepteeritava hinnaga pilli, aga kaine mõistus jäi peale. Ei oleks meil ilmselt midagi selle pilliga peale hakata ja mängijaid meist siiski ilmselt ei saaks. Ja samas Eestisse pilli toimetamine oleks ka omamoodi pähkel.


Homme hommikul alustame sõitu Queenslandi suunas. Nii, et uute postitusteni!

1 comment:

Helge said...

muuseas, Viinis olid jõuluturul didgeridood müügil, nii et saab ehk kuskilt lähemalt ka osta. Aga väga tublid, et selliseid kogemusi ka otsite