Nov 23, 2009

Edasi ja tagasi

Laupäeva hommikul alustasime sõitu ida-ranniku suunas. Sõit just hästi ei alanud. Sõitsime üle 100km ja siis 100km tagasi Alice Springsi. Nimelt läks meil rehv katki. Panime küll varurehvi alla, kuid see oli suht jamas seisukorras ning otsustasime, et targem on tagasi sõita ning uued rehvid osta. Edasi ei riskeerinud sõita, sest järgmine linn oli 400km kaugusel. Lisaks oli laupäev ning seal järgmises linnas oleks kõik remondi töökojad nädalavahetusel kinni olnud.
Tagasi Alice Springi jõudes tuli välja, et ka siin sulgevad nad töökojad laupäeval päris vara. Õnneks õnnestus ühte töökotta jõuda veidi enne sulgemist. Ostsimegi 2 uut rehvi ning jätkasime hommikul alustatud sõitu.

Kõige pikem bensiinijaamata vahemaa põhimaantel oli 260km. Ühe kruusatee otsa peal näitas silt, et 500km bensiini pole.

Queensland
3 päeva sõitu ja jõudsimegi lõpuks idakaldale ookeani äärde. Kokku võttis 9 päeva aega, et Darwinist Townsville jõuda. Selleks kulus meil veidi üle 5000km, üks rehv, 3 lindu. Piiri ületusega muutus niipalju, et enam ei olegi kaardil olev kohanimi vaid roadhouse, vaid seal tegelikult ka eksisteerib elu :)

Idakallas

Hetkel oleme väikeses linnas nimega Cardwell, mis asub Townsville'st veidi põhja pool. Kõik see ala on siin hästi mägine ja roheline. Rohelust pole me Austraalias näinud juba veebruarist saati. Seega oli juba ka aeg... Homme sõidame edasi veidi põhja poole.

senine teekond

4 comments:

Signe said...

Päris pikk teekond läbitud teil :)

Siim said...

sama pikk teekond veel ees ootamas ka

JMC said...

kui juba seal olete kas siis lähete ka maailma suurim korallrahu (Suur Vallrahu) kaema. muidugi on seal peidus peale kireva elu ka haid ja mureenid :)

Siim said...

Homme läheme sukelduma. Kui meist paari päeva jooksul midagi kuulda pole, siis ilmselt hai sai meid kätte :(