Jan 1, 2010

Aga siin me oleme juba olnud...

Alustame sealt, kust pooleli jäime. Auto on nüüdseks korras. Katki oli meil bensiinipump ning kohe-kohe oli otsi andmas ka süütepool, milles algul arvati, et kogu probleem ongi. Terve neljapäeva hommiku olime suht kindlad, et siin linnas passime me kaua ja autoremondiarve saab olema samas hinnaklassis kui autoostuhind. Pikendasime ka oma öömaja. Sealsel juhatajatädil hakkas meist kahju ning andis sama raha eest meile kallima toa, kus oli külmkapp ka olemas. Õnneks ei pidanud seal üle poole päeva olema, sest auto sai korda. Arve oli oodatust 3 korda väiksem. Õnneks. Seejärel panime kohe Esperance poole ajama. Autos mõtlesime, kas võtame seal telgikoha või kallima majakese. Kuid kohale jõudes olid karavanpargid puupüsti täis, isegi telgile polnud ruumi. Seejärel saatsid tädikesed meid kuhugi spordiväljakule telkima, kus oli enne meid juba päris palju inimesi. Positiivne asi oli meie jaoks see, et koht oli meie jaoks tasuta. Keegi ei tulnud nõutavat 25 dollarit küsima.
Aastavahetus ise oli väga külm meie jaoks. Õhtul oli temperatuur 18 kraadi, ööseks langes see veelgi. Esimest korda Austraalias pani Siim jope selga. Helen sai hakkama 2 fliisi ja kampsuniga + talvemüts. Selles riietuses me ka telgis magasime. Pidu me väga ei pidanud, linnas ei lastud isegi ilutulestikku. Ilmselt tuleohutuse tõttu (lähedal sai mitmeid inimesi põlengus surma). Jõime oma vahuveini ja sõime purgi viinereid.
Hommikul olid kõik poed loomulikult kinni. Kuid leidsime ühe avatud väikese pagariäri, kust saime värsked saikesed ja mahla. Sööma suundusime ookeani äärsele kaile. Meile üllatuseks tulid meid uudistama 2 delfiini. Vot nii algas meie uus aasta. Edasi sõitsime mööda rannikut ja vaatasime ühtesi Austraalia ilusamaid randu. Valge liiv, mäekesed, türkiissinine vesi - nagu ikka. Eks iga piirkond peab oma randu kõige ilusamateks.

Soolajärv Pink lake

Ring täis!!

22. jaanuar 2009 maandusime Austraaliasse. 1. jaanuar 2010 sai meil suurele saarele tiir peale tehtud! Plaanis oli, aega võttis, asja sai.


6 comments:

Signe said...

Head uut aastat! Ja ringi tegemine võttis siis ka peaaegu aasta nagu näha :) Nüüd uuele ringile :D?

Priit F said...

Häppi njuu jeer. +18C ja külm??? eesti suve keskm temperatuur :), te ei saa tagasi tullagi külmute kringliks, eile õhtul käis termomeeter ääsmäel -17C peal, sai saunast lumme hüpatud, väga mõnus :P, muideks see aasta on ikka detsember ulmeliselt ilus olnud, lund on sadanud eelmise 10 a eest maha :), ehk 2008a november, kui tuli palju lund, enne kui ära sõitsite, vot selline lumi on juba mõned nädalad olnud ja tuleb juurde koguaeg.

Siim said...

See aasta tuleb suvi ka Eestis nagunii hästi soe. Aga kui me kunagi tagasi tuleme, küll me siis kõik vihma ja nõmeda ilma endaga kaasa toome :)
18 kraadi on jah külm, kui päeval on kogu aeg 35 kraadi. Päris suur temperatuuri langemine. Ilmad on kogu aeg siin äärmusest äärmusesse. Mõni päev on üldse nii, et päevaks lubab 40 kraadi ning järgmine päev vaid veidi üle 20 kraadi. Väga suured kõikumised.

Cribu said...

Head uut aastat ning palju õnne saarele ringi peale tegemise puhul :)
btw Tallinnas tuleb homme ilmselt kõikide aegade rekord lume paksuse osas.

JMC said...

siin see siis on http://www.ilmajaam.ee/?id=207118

Helge said...

Head uut aastat! Saite kuidagi kähku selle ringi täis... Päris kimamine oli. Aga meil on imeilus talv...