Mar 30, 2010

Äike

lennuk ja äike


Viimasel ajal on Darwinis õhtuti päris palju äikest olnud. Oleme paaril korral oma õhtuid sisustanud äikese pildistamisega. Kohati on seda suht raske tabada, sest äiksega kaasneb kõva paduvihm. Paduvihmaga kaasaneb palju pilvi, mistõttu selget äikest pole (on vaid valgeks löödud taevas). Kui pilved taanduvad, siis on äikest taas raske tabada, sest kohati on äikest nii palju, et lööb kogu pildi valgeks. Seejärel sätid kaamera seadeid ning magad paar head välku kohe maha. Kui seaded paigas, siis tulevad enamasti vaid lahjad välgud, mistõttu tuleb taas kaamera seadistusi sättida. Seega kõik äikese tabamised on suht joppamise asi. Äikest on muidu siin väga palju. Eestis pole sellist äikese tormi küll näinud. Põhimõtteliselt vahepeal välgutab iga 5 sekundi tagant. Huvitaval kombel pole müristamist väga palju kuulda.
Hetkel on Darwinist umbes 300km kaugusel troopiline tsüklon. Siia see jõudnud pole, ilmselt ei jõua enam ka. Ent oht on ikka veel üleval. Hetkel on päevad meil päikselised ning õhtuti hakkab sadama. Täna rattaga töölt koju sõites sain nii märjaks, et isegi aluspükstest sain vett välja väänata :)

Muide nädalavahetusel käisin kolme töökaaslasega taas rattasõidul. Seekord kõik kukkusid. Ülemusel ei läinud mäest üles sõites käik korralikult sisse ning lendas rinnaga vastu lenksu ja seejärel kukkus pikali. Metsavahel laudtee peal sõites ei arvestanud Eddie, et peale vihma on rada märg ning lendas pikali. Tema kannul olev Fletcher ei saanud muud teha kui ka pikali kukkuda. Vastasel juhul oleks ta lihtsalt Eddile otsa sõitnud. Eddiel ripub nüüd käsi kaelas - mõra rangluus :) Mina olin ainus, kes püsti jäi.

5 comments:

Lembit said...

Häid pühi!

Kas värvisite mune ka?

Siim said...

Mune ei värvinud, aga ükspäev praadisime muna. See oli ainus munadega seonduv üritus meil

Priit F said...

väga lahedad pildid, egiptuses see vastu oli +30..+37C seega saime tunda seda mida teiegi :D

Siim said...

vahe vaid selles, et egiptuses oli kuiv kuumus. meil aga niiske.

Priit F said...

seda nüüd küll