Mar 9, 2010

Rattasõit

Siimu töökaaslane Eddie soovis nädalavahetusel osade töökaaslastega Darwinis ratasetega sõitma minna. Eelmisel nädalavahetusel jäi sõit vihma tõttu ära. Sel pühapäeval oli ilm ilus ning meiega liitus üks peaarhitektidest, umbes 60 aastane saksa päritoluga Steven. Plaan oli Darwini põhjatippu Lee Pointi sõita mööda mere äärt. Korra eksis teejuht Eddie isegi ära. Kuna eelmine nädal sadas kõvasti vihma olid metsavahe teed päris vesised. Vahepeal ei saanud aru, kas sõidame tee peal või on see juba oja, tegelikult sõitsimegi mööda oja allavoolu. Metsavahe teed olid Darwini kohta üsna mägised. Kõige järsemas kohas pani Eddie isegi külje maha. Steven oli päev varem oma käe katki kukkunud. Ainult mina olin veel terve. Aga kauaks meil sõidulõbu polnud, peagi oli minu kord. Jõudsimegi sihtmärki, vaatasime sealse ranna üle ning asusime tagasiteele. Ja siis... ütleme nii, et tagasi ma enam omal käel ei jõudnud.
Mis täpselt juhtus, sellest juba järgmine kord :)

Draakonivili
Pildil kohalik puuvili. Näeb selline imelik välja, kuid maitseb nagu kiivi. Kiivi on veidi magusam. Kuid seda vilja on mugavam süüa kuna ei tilgu. Järgmistes postitustes proovime veel kohalikke viljadega tutvust teha.

Töö
Siim on juba kuus ja pool nädalat Darwini arhitektuuri arendanud. Tööl on asjad alguse nädalatega võrreldes natuke huvitavamad, sest viimased kaks nädalat pole pidanud kordagi nõmedat programmi AutoCADi kasutama. Töö ülesanded on olnud 3 mõõtmeliste mudelite tegemine- juurdeehitused, eramaja, kirik.

Kiriku laiendus
Töö juures sai kõvasti nalja nagu ma oleks aborigeeni sinna istuma pannud. Tegelikult on pildil ajalehte lugev mees. Üsna tihti aborigeenid passivad puude ja varju all ning lihtsalt molutavad. Kiriku juures on neil hea varjuline koht.

Helen käib edasi Aussie Snack kiirtoidu kohas tööl. Hetkel rabab ta nii köögis kui kassas. Kui on vaiksem ja rahvast pole palju, siis tegeleb köögis saiale või määrimise ning porgandi riivimisega. Käed pidi ruttu ära väsima kui paarkümmend porgandit järjest lasta. Lõuna ajal läheb Helen tagasi kassasse ja aitab müüa. Kuid selline tööjaotus pidi kestma vaid nädala, saab näha, mis toimuma hakkab.
Toidumenüüs on igasugused erineva täidisega röstsaiad, hautised, friikad, burgerid, lasanje, fritüüritud kana ja liha jne. Töökoha positiivseks pooleks on tasuta söök ja jook.

Kino
Oleme üsna tihti käinud viimasel ajal kinos. Hinnad võrreldes Eestiga on krõbedad. Näiteks viimane film, mida vaatamas käisime oli 3D Alice Imedemaal. Hinnaks 190krooni näkku. Tava (2D) pilet maksab 160krooni. Meie käime kinos teisipäevati, või siis kino liikmekaardiga nädala filmi vaatamas ning maksame 90 krooni. Austraalias on teisipäev odav päev. Võib leida mitmesuguseid allahindlusi, nt pizzad poole hinnaga.


... ok, nüüd jätkuks esimesele lõigule. Lee Point asub meie stardikohast umbes 1,5 tunnise rattasõidu kaugusel. Ja loomulikult kõige kaugemas punktis juhtub midagi. Tagasi sõitma hakates purunes rattakett. Õnneks oli Eddie mobiili kaasa võtnud ning ma sain Helenile helistada ja ta järgi kutsuda autoga. Loomulikult Helen telefoni vastu ei võtnud. Steven veel kommenteeris, et ju Helen ei armasta mind enam. Lõpuks tuli järgi Steveni abikaasa, kel oli linnas tööasju ajada. Eddie ja Steven sõitsid ise rattaga samat teed pidi tagasi, mina jäin aga eskorti ootama.

2 comments:

JMC said...

kas Heleni tööjuures pole kuuldud köögikombainist millega saaks tunduvalt kiiremini porgandeid riivida :D

Helen said...

Tundub, et meie köögis seal on käsitsi töö efektiivsem;) äkki loodavad kõrvu säästa töötajatel. Vähem undamist:)