May 16, 2010

Nägin president Ilvest!

Siim teadis, et Helen sai uude kohta tööle. Ta pidi valitsuse hoones poliitikutele jooke serveerima minema. Tegemist oli vaid ühe lisatööga ning tööpäev lõppes kella üheksa paiku õhtul. Suur oli Siimu üllatus, kui ta Helenit koju ootas. Uksest ei astunud sisse mitte Helen, vaid hoopis president Ilves. Kust ta siia sai, seda ei tea. Kuid mõne aja pärast teda enam polnud... Siiski õnnestus ta pildile saada. Siin ta on...


Suuri uudiseid meil pole. Käime ikka tööl. Täpsemalt üks meist käib ning teine käib ka vahel :) Heleni lennukitoidupakkimisekoht on suhteliselt ebastabiilne. See nädal ei käinud ta seal kordagi kuna väidetavalt tulid osad inimesed puhkuselt tagasi ning Helenit polnud lihtsalt vaja. Seetõttu oli taas vaja uut tööd otsima minna. Ühe väikse otsa sai valitsuse hoonesse, kus saab mõni päev nädalas tähtsatele meestele jooke serveerida. Lisaks leidis töö muuseumikohvikus, kuhu võeti appi üritusi korraldama. Laupäev oli esimene tööpäev ning tööülesanneteks oli kahe ürituse laudade ettevalmistamine ning toidu ja jookide serveerimine. Laupäevasteks üritusteks oli peale lõunat mingi raamatu promo üritus ja õhtupoolikul pulm. Helen suunati peale ühe ürituse lõppu kohe saabuvatele pulmakülalistele jooki serveerima. Palju tööpäevi see koht ei paku, järgmisel nädal peab vaid kolmel päeval tööle minema, kuid tunde peaks saama seal omajagu. Nt esmaspäeval peaks olema tööpäeva pikkuseks 15,5 tundi. Seega nädala peale kokku tuleb ligi 40 tundi, mis ongi nagu korralik töönädal. Muide see oli Helenile kümnes töökoht kogu Austraalias oleku ajal.

Ametid on järgnevad:
1. Viinamarjade korjaja Perhti kandis 5h ning siis loobusime.
2. Farmitööline Carnarvonis 9 päeva.
3. Majapidajanna Broomes 2,5 kuud.
4. Farmitööline Darwini kandis 5,5 kuud.
5. Köögiabiline 1 nädal õhtuti restoranis.
6. Ettekandja 2 nädalavahetust India restoranis.
7. Köögiabiline/müüja kiirtoidurestoranis umbes kuu aega.
8. Lennukitele toidu pakkimine umbes 2 kuud.
9. Valitsuse hoones jookide serveerimine. Hetkel käinud ühe õhtu. Reedel uuesti.
10. Kohvikus ürituste korraldamise abistaja. Saab näha kui kauaks seda kohta on siis...

Siim töötab hetkel oma viiendas ametis.
1. Viinamarjade korjamine 5 tundi.
2. Farmitööline Carnarvonis 10 päeva.
3. Autode pesija Broomes 1,5 kuud vahelduva eduga.
4. Farmitööline Darwini kandis 5,5 kuud.
5. Arhitekt Darwinis jaanuari keskpaigast alates

Saab näha kui mitut ametit me veel peame. 50/60 tõenäosus, et läheme mingi aeg farmi tagasi. Millal? Seda veel ei tea, kuid ilmselt elame läbi taas ühe mangohooaja, sest see lõppeb täpselt siis kui me kodu poole liikuma hakkame (so. detsembri alguses). Seal oleks meil vähemalt stabiilne töökoht vahetult enne äralendu.

Siimu karvane jalg

Muideks just praegu enne blogi teksti kirjutamist, meie kaks vahvat koera tapsid aias mao ära. Vana uimane koer ärkas ka nii ellu. Pole nii erksana teda näinudki. Tegemist oli mittemürgise püütoniga, Golden tree snake, keda farmis olles nägime ka üsna mitu korda.

5 comments:

Helge said...

et siis ikka tahate farmi tagasi...

Siim said...

ei taha tagasi, lihtsalt seal kõige stabiilsem töö/sissetulek. madalad kulud.
hetkel igatahes farmi ei lähe. sest helen saab praegu suht normaalselt tunde. praegu sai kümneks päevaks järjest omale tööd kahes kohas.
mangohooajaks ilmselt läheme tagasi, sest linnas hakkab sel ajal madalhooaeg ning ilmselt jääks helenil taas tunde vähemaks. ja ilmselt oleks see elu viimane mangokorjamine, sest linnatööd saab igal pool teha.

Anonymous said...

nii suur roheline putukas
paul

Anonymous said...

nii suur roheline putukas
paul

Anonymous said...

Siim, mis meili-aadressile sulle saab kirjutada...mul on paar küsimust millele oskad kindlasti vastata. Teema vihje: austraalia, arhitektuur, töö.