Jun 20, 2010

Roosa prügikast


See prügikast väärib blogipostitust, sest tegu on kõige koledama prügikastiga, mida me elu sees näinud oleme. Just selle sama asja ostsid kööki meie "toredad" majakaaslased. Lisaks jubedale välimusele on see niivõrd suur, et ilmselt saame pidevalt käärinud toiduhaisu tunda.

Kui varem elasime teisel korrusel neljakesi, siis juba nädal aega oleme olnud viiekesi. Austraalia paarikesele tuli Queenslandist külla tüdruku ema, kes polnud oma tütart näinud ligi 4 aastat. Kohe näha kust tütar oma kombed saanud on. Õnneks peame tema ema välja kannatama vaid 2 nädalat, siis ta lahkub. Samas paarikese käitumine on muutnud üli sõbralikuks meie suhtes. Iga kord kui tuleme, siis tervitatakse. Varem sellist asja küll ei olnud.

Vahepeal pole midagi juhtunud. Ükspäev pidasime rannas piknikut. Nagu pildilt näha, siis piknik oli selline rohkem Austraalia-USA stiilis :)


Hetkel näeme kõrvalt, kuidas toitub meie Austraalia paarike. Pävas läheb umbes 1,5liitrit Coca colat. Pole harv juhus, kui nädalavahetuse hommikuti minnakse McDondaldsi drive-in'i ning tagasi tullakse pakitäie burgeritega. Mmmm... milline hommikusöök.
Austraalias on populaarsed lehttaigna sees olevad lihapirukad. Neid müüakse enamasti külmutatuna ning ahjus saab nad soojaks teha. Selliseid asju on nad vähemalt pooltel kordadel õhtul söönud. Vahepeal oli periood, kus söödi vaid grillkana.
Kui mingi toit jääb järgi, siis on 2 varianti, mida sellega tehakse:
1) pannakse taldriku peale ning kaetakse kilega ning sedasi jäetakse paariks päevaks kööki laua peale. Seejärel lendab toit prügikasti.
2) pannakse kümkappi, kaetakse ilusti kilega. Kuid kohe järgmisel päeval visatakse kõik prügikasti.
Nüüd kui neil ema külas on, siis argipäevane hommikusöök on neil röstsai, kuhu peale käib või ning Austraalia toode Vegemite. Vegemite on musta värvi soolane möks, mis on tehtud pärmi ekstraktist. Inimesed kas armastavad või vihkavad seda. Koju tulles toome seda teile proovida.
Üllatusena tahtis vaid 4 inimest meie käest kingitust saada. Või siis keegi rohkem ei loegi blogi... :)

Meie toitumisharjumused Eestist väga palju ei erine. Nagu ikka sööme liha, kartulit, makarone, riisi jne. Ainukese erinevusena ostame poest müsli/pähklibatoone. Ei teagi, kas sellised asju Eestis ka on. Pole sellise pilguga varem Eestis poes käinud. Rohkem oleme söönud siin Aasia toite. Kas siis oleme väljas söönud või siis ise Aasia kastmeid kasutanud.
Viimasel ajal on köögiviljade hinnad nii kõrgeks läinud. Nt tomatikilo on 70-90 krooni. 5 rabarberivart 65 krooni, punt rediseid 25 krooni.

Täna läksime Shrek 3D vaatama. Kodust lahkudes panime tähele aga, et keegi on auto tagumise tule katki sõitnud. Ilmselt juhtus see kuskil Heleni töö juures parklas. Helen ei pannud seda töö juures ka tähele. Püüame liimiga nii palju paranada kui annab. Uut plastikkatet igatahes osta ei plaani.
Nüüdseks oleme ära vaadanud Austraalia filmi, mis eelmine aasta valmis. Tegevuspaik on Darwin, kuid Darwinis ei tehtud vist ühtegi võtet. Põhisündmused on filmitud Bowenis, kust me eelmine aasta ka läbi sõitsime.

Iga nädalavahetus on saanud rattaga sõita. Nähtud on kõik Darwini kõige kaugemad otsad. Rattaga sõites on näha kuidas aborigeenid põõsaste vahel elavad. Ega neil suur midagi seal pole, paar kile, paar hilpu ning sodi laiali. Ja sedasi nad elavadki. Kas siis autotee ääres põõsas, kuskil mere ääres veidi vaiksemas kohas. Päeval lesivad nad kuskil puude varjus. Sageli magavad aga rattatee peal. Sõida või üle. Hommikuti rattaga tööle minnes on näha, kus aborigeenid öö veetnud. Enamasti tunneb selle koha tühjade veinipakkide ning muu rämpsuga ära.

Praeguseks oleme Austraalias viibinud enam vähem täpselt 3/4 oma plaanitavast siinviibimise ajast. Järele on jäänud vaid 24 nädalat, ehk pea pool aastat, ehk 1000 töötundi. Ning seejärel pikk pikk puhkus. Loeme vaikselt järelejäänud nädalaid.

5 comments:

Signe said...

Meil on ka müslibatoone. Kui Egiptusesse läksime siis olid kaasas lennukis. Muidu mina ka polnud kursis nendega.
Aga eile sõitsime meie ka rattaga üle pika pika aja :) Mina piirdusin 21 km-ga aga Priit võttis veel ette ühe 57 km pikkuse reisi Kosele...

Siim said...

Tavaliselt me s6idame korraga u 45-50km. Pikemat otsa ei saa teha, sest pole kuhugi minna. Lihtsalt m66da maanteed ka tyhjalt s6ita ei taha.
Edasi-tagasi oli 57km?

Signe said...

Ei, üks ots. Jäime ööseks sinna ja tööle läks autoga.

Priit F said...

Käisin saksamaal koolitusel ning üks onkel seal oli Austraaliast, Sydney kandist paraku. Aga rattasõidu kohapealt nii palju, et kui ikka 4-5 aastat pole sõitnud, siis eilne oli ikka paras enese proovile panek. Kunagi sai tiirutatud linna vahel 80-90 km päeva jooksule nii ära, et ei saanud arugi, aga 3h järjest ratta sadulas olla on ikka midagi muud. Ei meenu, et midagi sellist varem korda oleksin saatnud :D

Priit F said...

aa ja mis puudutab suveniiri saamisse, siis ma ei hakanud sõna võtma, sest mainisid et olete midagi ostnud juba :D