Aug 1, 2010

Nädalavahetuse väljasõit

Juba paar nädalat on mu töökaaslane plaaninud meid viia tema endisesse töökohta ekskursioonile. Sel laupäeval sai see üritus toimuma. Koht mida külastasime oli krokodillifarm. Tegemist ei olnud tavalise krokodilli farmiga, kus eksponeeritakse lihtsalt suuri krokodille ja muidki Austraaliale omapäraseid loomi. Tegemist oli tõelise krokodilli kasvatusega naha saamise eesmärgil. Selles farmis niiöelda turiste tuuritamas ei näe. Selliseid turistidele mõeldud kohti on Darwini linnas päris palju. Seda huvitavam see külastus oli. Rodelli vend töötab seal farmis, tänu temale meile selline privaatne tuur organiseeriti. Farm oli päris suur ja laial maaalal, ringi liikumiseks sõitsie kastiautoga erinevate krokodillitiikide vahel ringi. Farmis on ka mõned tõeliselt suured krokodillid, kellest küll nahka ei saa, kuid eksponeerimise eesmärgil on nad olemas. Enamasti on need loodusest püütud metsikud krokodillid, kes on kellegile paha jõudnud teha. Suurimad isendid küündivad üle 4 meetri ja kõrgus on nii 50-80 cm. Kokku oli farmis krokodille kümneid tuhandeid.
Hiljem läksime külla minu töökaaslasele Glendale.

Pildid

Kui kesklinnas krokodille vaatamas käisime oli meil samuti võimalus hoida krokodilli käes, kelle suu oli kinni teibitud. Seekord saime käes hoida krokodilli poissi, mis oli vähemalt poole suurem või isegi rohkem. Ning suu ei olnud kinni teibitud. Pidime krokodillil lihtsalt lõugade ümbert kõvasti kinni hoidma ja sõrmedega silmad sulgema.

Siin kastikestes hoitakse õige mõõdu saavutanud krokodille, mis lähiajal tapmisele lähevad. Päevas tehakse nahaks umbes 45 krokot.


Pange tähele sellel pildil Raffi seisab tegelikult sadade krokodillide kasvatus hoones.

Ammune unistus hoida peos ussi sai teoks, tegemist pisikese püütoniga.

3 comments:

Anonymous said...

Kust sa selle kohe said, mõtlen püütonit,
teil varnast neid võtta nagu meil konni,
julge tüdruk oled, et õudusi kätte võtta.
Ise vist ei julgeks puudutadagi, aga mine tea...

Silvi

Anonymous said...

A, mis siis juhtub, kui krokul silmi mitte kinni katta , nõks totter küsimus, aga siiski...

Helen said...

Püüton oli Glenda juures. Ei saanudki aru kas koduloomana ta pojal või lihtsalt leidis aiast.

Kui loomsl silmad kinni hoida on loom rahulikum.