Aug 15, 2010

Ullike

Meie Ford käis mehhaanikute käest läbi ning meie rõõmuks ei pidanud me dollaritki maksma. Nii palju siis rõõmustamisest. Saime teada, mis meil lekib. Kõik lekib! Et kõik korda teha, oleks arve 1500 dollarit. Kuna meil on vaid 3 kuud siin veel olla, otsustasime, et ei hakka neid lekkeid parandama. Kui Ford kuskil ära sureb, siis jääme lihtsalt jalameesteks. "Auto" ostsime me muide 1750ga, seega enam vähem sama summa, mis praegune remont. Kõik remondid, hooldused, rehvid on lisaks meile maksma läinud umbes 4200 dollarit. Sõita oleme saanud umbes 40 000 km.
Esimese Austraalias ostetud autoga vedas meil tunduvalt rohkem. Saime ju Mitsubishi vaid 400 dollariga ning maha müüsime koguni 2200ga. Auto oli meie käes vaid 1,5 kuud. Ju siis oli see piisavalt lühike aeg selleks, et vana auto vead ei jõudnud välja lööma hakata. Oma Fordiga oleme täiega alt läinud ning korra jättis ta meid isegi maantee äärde, kui tegime tiiru ümber Austraalia.

Uus naaber
Kolime oma elamisest nädala pärast välja ning juba jõuti võtta uus üüriline. Praegune majakaaslane Shane kutsus siia elama oma töökaaslase Jess´i. 18 aastane neiu, kes käib ülikoolis ning poole kohaga tööl. Ta tahab saada telekasse ajakirjanikuks, et muuta inimeste elusid. Nojah... Pealt näha on ta vaikne ja rahulik inimene, kuid välimus on tegelikult üsna petlik.
Kui ta õhtul sisse kolis, jäi Helen temaga elutuppa jutustama. Jess pakkus välja, et teeb mõlemale teed. Seejärel läks ta rõõmsalt meie toidukapi juurde, avas uksed ja vaatas, mis kapis on. Teed ta üles ei leidnud ning ütles, et peab homme poodi minema ja teed ostma minema. Juba selline käitumine tundus veidi kahtlane. Järgmisel päeval hakkasime kahtlustama, et meie toitu on vähemaks jäänud, kuid 100% kindlad polnud. Lõpuks tuligi välja, et tüdruk sõi mitu päeva järjest meie ja austraalia paarikese toitu. Kui talle seda mainiti, et see pole tema toit, siis tegelikult ta teadis seda ning sõi tahtlikult. Täiesti mõistetamatuks jääb, miks ta nii tegi. Alguses tundus see meile kõigile naljakas, kuid kui iga päev selline asi korduks, siis poleks enam nii lõbus.
Plika ise on paras ullike, ei saa üldse aru, mis ta peas toimub. Hommikul käib pm võõraste inimese juuresolekul pesu väel ringi ning sedasi läheb ka õue terrassile, kust on teda kõigile näha. Ta on 2 aastat kodust eemal olnud ning nn ühiselamutes elanud. Tekib küsimus, kuidas ta teistes elamises on hakkama saanud. Mitmel korral on ta meie külmutatud juurvilju söönud. Pani need mikrosse ja soojendas lihtsalt üles. Paras gurmaan ütleks selle peale.
Saab näha, kas ta ka edaspidi hakkab meie asju sööma. Millegi pärast arvame, et kui tal see kiiks juba on, siis ilmselt jääb see kiiks talle edaspidi külge. Õnneks pole meid siin enam kauaks. Edu Austraalia paarikesele, kes tema koos elama peab. Ise nad ju ta siia kutsusid :)

7 comments:

Andres said...

tehke pilti ka Jess'st :D

Anonymous said...

lahe kogemus teil jah, päris huvitav oli lugeda:D

Helenile head nimepäeva!!
Aili

Anonymous said...

no mida - eelmine kommentaar näitab juba 19.august - meil siin ikka veel 18:)
kui 19., siis hoopis PALJU ÕNNE SÜNNIPÄEVAKS terve meie pere poolt!!!
Aili ja teised

Kristjan said...

Palju Palju õnne Helen

Anonymous said...

Läheneb iga hetk...
palju, palju õnne sulle sünnipäeva puhul!

Ema, isa ja memme poolt.

Anonymous said...

Proovisime helistada sulle, aga ingliskeeles vastas, ja me sinuga ühendust ei saanud,
ole siis tubli!

Silvi

Siim said...

meil on vaid 0415963479 kasutusel. teised kõik numbrid on aegunud.