Dec 21, 2010

Suurlinnad

Enne Tai teema juurde jõudmist mõne sõnaga veel Vietnami pealinnast Hanoist. Peale tagasi jõudmist Halong Bayst oli meil täpselt 2 päeva aega veel tutvuda Hanoiga. Ööbimiskohaks oli meil valitud külalistemaja keset vana kvartalit. Üsna räämas ümbruskonnas. Kui sellel tänaval kõndida tundub see eurooplasele üsna kahtlane ja ohtlik kant. Tegelikkuses oli aga tegemist pigem tavainimeste elurajooniga, kus elukvaliteet ei vasta just meie ettekujutatud euroopa standarditele. Inimesed teevad süüa maa peal, magavad mattidel maas jne.. Aga Hanoi vanalinna teeb eriliseks hoopis see, et kõik sarnaste toodete müüjad asuvad ühel tänaval. Nii on nt olemas kingade-, riiete-, ehete-, tehnika-, päikseprillide jne tänav. Terve see tänavate rägastik sai meil igatahes risti ja põiki läbi jalutatud. Lisaks külastasime veel moodsa kunstimuuseumit ja nägime linna keskel olevas järves haruldast kuldset kilpkonna. Kusjuures selle kilpkonna nägemine pidi väga haruldane nähtus olema. Kahjuks aga seda hetke kaameraga jäädvustada ei õnnestunud. Viimase õhtu aga otsustasime proovida restoranide asemel toituda aga tänaval. Nimetatakse seda liihtsalt Hot Potiks. Siit siis meie blogi esimene videoüllitis...



Tüüpiline näide Hanoi ristmikust. Pealtnäha puudub liikluses igasugune süsteem, kuid tegelikult liiguvad kõik vaikselt oma suunas ning kui keegi ette jääb, siis võetakse hoog veel vaiksemaks ning antakse teed. Sellise ristmiku ületamine jalgsi on samuti väga lihtne. Lihtsalt astud suvalises kohas teele ning kõnnid ihaldatud suunas. Kui jääd mõne rolleri trajektoorile ette, siis pigem muudavad nemad suunda.

Bangkok

Hekel oleme jõudnud Bangkokki, mis on Tai pealinnaks. Hanoist erineb Bangkok nagu öö ja päev. Tegemist on Võrratu linnaga, tõeline ostlemis paradiis. Me pole kunagi nii suurtes kabanduskeskustes viibinud. Kaupanduskeskusi on siin kümneid ning neisse ära eksida pole mitte mingisugune probleem. Ja hindadest rääkides on siin võimalik väga soodsalt muretseda pea kõike. Meiegi suutsime pooleteist päevaga end pea 10 000 eeki ära kulutada. Seega on rõõm, et me siin pikemat peatust ei tee. Vastasel juhul mõjuks see rahakotile üsna valusalt. Aga nüüd kindlasti tekkis teil küsimus mida me selle 10 000 eest saime:). Noh, ega midagi eriti ei olegi, Ühe klaasist kuubiku, vilkuva õuna, mõned vidinad ja Siimule riista pikenduse (ta ise käskis nii kirjutada). Tegelikult siis fotokaamerale uue objektiivi, millest ta juba ammu on unistanud. Kuna uus objektiiv on aga üsna suur siis olime sunnitud ostma ka uue koti ning lisavarustusena ka objektiivile lisafiltri. Hinnasääst, võrreldes sellega kui oleks samad tooted eestist ostnud, on pea 40 protsenti.


Pilt ostukeskusest, kus müüdi vaid tehnikat. 6 korrust täis kõiksugu erinevaid vidinaid. Kõige suuremas ostukeskuses oli kasulikku müügipinda 550 000 ruutmeetrit. Nt Kristiine Keskuse KOGU pindala on vaid 53 000 ruutmeetrit. Ja selliseid suuri ostukeskuseid oli siin päris mitu mitu.

Homme hommikul aga edasi Phuketi, kus veedame jõulud ja aastavahetuse.


Rahulikke jõule soovides,
Helen ja Siim

6 comments:

Anonymous said...

Läbi sädeleva õhu,
üle karge lume,
pisikene ingel paljajalu tuleb.

Süda soe ja särasilmil,
külma ta ei taju.
Kannab kuuma küünlaleeki,
läbi valge saju.

...meil on nii...kauneid jõule teilegi :)

Aili ja meie kõik...

Caty said...

Kauneid jõule ning mõnusat aastavahetust teile!!
K&U

Helge ja Lembit said...

Häid päikselisi jõule kuldsel rannaliival!

Helen said...

ja homme lähemegi ilusate randadega saarte kruiisile. Aga kõigest lähemalt hiljem...

Anonymous said...

Mõnusaid jõule ja ilusat aastavahetust!

Silvi ja Villem

Helju ja Maimu said...

ilusaid jõule! toredat aasta vahetust! ootame teid koju.